Pro Italy je setkání s jejich národní kuchyní za hranicemi vlastní země často šíleným šokem. Odborníci z Academia Barilla v Parmě teď vyjmenovali desítku nejstrašnějších prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštějí lidé z Evropy a zbytku světa. Za nejhrubější násilí na svých pokrmech považují kečup vylitý na hromadu špaget.
Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.
Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře:
- Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.)
- Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.)
- Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)
- Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academi Barilla.)
- Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)
- Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.)
- Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.)
- Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.)
- Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.)
- Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či přáteli u stolu.)