10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme

| Autor: Famous | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Pro Italy je setkání s jejich národní kuchyní za hranicemi vlastní země často šíleným šokem. Odborníci z Academia Barilla v Parmě teď vyjmenovali desítku nejstrašnějších prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštějí lidé z Evropy a zbytku světa. Za nejhrubější násilí na svých pokrmech považují kečup vylitý na hromadu špaget.

10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme

Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.

Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře:

  • Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.)
  • Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.)
  • Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)
  • Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academi Barilla.)
  • Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)
  • Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.)
  • Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.)
  • Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.)
  • Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.)
  • Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či přáteli u stolu.)

Další články z rubriky

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Dnes | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Včera | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

Neviditelné smutnice: Dejte se do boje se škůdci!

21. 5. | Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice, které…

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

Milujete vůni šeříku? Vyrobte si domácí sirup!

20. 5. | Jeho pronikavá sladká vůně je doslova omamná. Za pár dní ale odkvete a vy si na ni budete muset…