10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme

| Autor: Famous | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Pro Italy je setkání s jejich národní kuchyní za hranicemi vlastní země často šíleným šokem. Odborníci z Academia Barilla v Parmě teď vyjmenovali desítku nejstrašnějších prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštějí lidé z Evropy a zbytku světa. Za nejhrubější násilí na svých pokrmech považují kečup vylitý na hromadu špaget.

10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme

Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.

Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře:

  • Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.)
  • Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.)
  • Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)
  • Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academi Barilla.)
  • Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)
  • Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.)
  • Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.)
  • Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.)
  • Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.)
  • Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či přáteli u stolu.)

Další články z rubriky

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

Dnes | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

Dnes | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Dnes | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

Včera | Pokud jsme začali s rychlením hyacintů, šafránů, narcisů nebo raných tulipánů včas, už v březnu…