3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou volbou. Využijte skladovou českou zeleninu a vyčarujte z ní tři skvělé a hutné polévky.

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Kdo by nemiloval krémovou pórkovou polévku? Zkuste ji doplnit dobrou anglickou slaninou, která polévce dodá úplně jiný chuťový rozměr. Problém budete mít možná se sháněním pastiňáku. Můžete ho nahradit celerem nebo kořenem petržele.
Recept najdete zde.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč má tu skvělou výhodu, že do něj použijete všechnu zeleninu, která se vám skrývá ve spíži; řepa, mrkev, rajčata, bílá paprika a cibule. Na stůl se vám dostane obří nálož zeleninové polévky, která vám dodá spoustu energie.
Recept najdete zde.

Mrkvový krém

Mrkvový krém nádherně obohatí koriandr přidávaný na konci. Bez něj chuť polévky nebude tak intenzivní a výrazná. Doporučujeme čerstvý, který seženete na trzích, kde mají nádherně voňavý. Mrkvový krém ocení hlavně vegetariáni.
Recept najdete zde.

Máte chuť na sladkou tečku? V následujícím videu najdete návod krok za krokem, jak vyrobit fíkový salám.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Včera | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

19. 9. | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…