5 vegetariánských receptů, které si zamilují i masožravci

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Bezmasé večeře nejsou těžké, dobře zasytí a často pomáhají i při hubnutí. Tady je pět vegetariánských receptů, které potěší i zapřísáhlé masožravce.

5 vegetariánských receptů, které si zamilují i masožravci

Smetanové fleky se zelím

Fleky se zelím jsou tradičním rakouským jídlem, ideálním pro děti, ale zamilují si je i strávníci v Čechách. Fleky se připravují s oblibou na českých vesnicích, a to hned na několik způsobů, ale ty se zelím milují všichni. Navíc jsou ideální i v období Velikonoc, kdy přichází čas půstu.
Recept najdete zde.

Kapustová polévka

Růžičková kapusta je bezesporu královnou zimní zeleniny. Je ideální po období Vánoc, protože její konzumace zahání stres a navíc je ideální surovinou při hubnutí. Hodí se navíc nejen do polévek, ale také k masu. Kapustová polévka ale v zimě příjemně zahřeje a navíc uděláme i něco pro své zdraví.
Recept najdete zde.

Čočkové ragú

Večeře do třiceti minut? To je sen každé hospodyňky, který vám můžeme splnit. Čočkové ragú bez masa navíc můžete ozvláštnit i trochou té pikantnosti. Stačí do něj přidat lžičku čerstvě drceného římského kmínu nebo špetku kájenského pepře. Čočka je navíc jednou z nejzdravějších luštěnin. Po sójových bobech a konopí má třetí nejvyšší obsah bílkovin.
Recept najdete zde.

Hummus s grilovanými tortilami

Základní složky hummusu tvoří cizrna, tahini, citrón a česnek. První pokrm, který připomínal hummus, se objevil ve 13. století v Egyptě. Ten nejstarší, který se našemu dnešnímu hummusu podobal nejvíce, se objevil až o šest století později. V té době ho ale konzumovali výhradně v Damašku. Výhodou tohoto pokrmu je, že do něj můžeme přidat i své oblíbené suroviny: rajčata, olivy nebo chilli.
Recept najdete zde.

Rajčatový koláč s ostrou hořčicí

Pálivé pokrmy jsou v zimě hodně oblíbené. Rajčatový koláč je hotový za pár minut, i když si vyrobíte vlastní těsto. Práci si ale můžete i ulehčit, když koupíte klasické pizzové nebo listové těsto. To samé platí i s hořčicí, my jsme zastánci vlastních výrobků, takže doporučujeme si udělat svoji vlastní. Výhodou koláče je navíc to, že si do něj můžete přidat i vlastní ingredience, klidně můžete přidat i trochu slaniny.
Recept najdete zde.

Podívejte se, jak to vypadá v kuchyni zpěváka Pavla Vítka a promotéra Janise Sidovského.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Dnes | Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak…

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Včera | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

25. 7. | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…