7 nejlepších pochoutek z jablek! Zkuste nejlepší koláče či pudink

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Nejchutnější a nejvoňavější jablka sklízíme až s pravým podzimem. Upečte z nich koláče, které spolehlivě zažehnají splín a rozradostní první studené deštivé dny.

7 nejlepších pochoutek z jablek! Zkuste nejlepší koláče či pudink

Kořeněný jablečný koláč

forma o o 22 cm příprava: 95 minut

900 g jablek, 100 g másla, 30 g moučkového cukru, 2 pevná jablka, citronová šťáva, 100 g celozrnné hladké mouky, 70 g jemných ovesných vloček, 40 g nasekaných ořechů, 1 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičky jedlé sody, sůl, 200 g třtinového cukru + 1 lžíce mletá skořice, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček, 1 velké vejce, 60 ml slunečnicového oleje

Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré. Troubu zapněte na 160 °C a máslem vymažte dortovou formu. Pevná jablka nakrájejte na tenké měsíčky. Zakápněte citronem a trochou vody. Prosejte mouku s vločkami, ořechy, práškem do pečiva, sodou, solí, cukrem a kořením. Uprostřed udělejte důlek, přidejte vejce, olej a pyré a zadělejte těsto. To nalijte do formy. Pečte asi 30 minut, dokud není střed na povrchu pevný. Na koláč narovnejte jablka, poklaďte šupinkami ze zbylého másla, posypte cukrem a pečte 30–35 minut dozlatova.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Dnes | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Včera | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…