8 receptů na nejlepší české knedlíky, které zvládne každý

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jsme národ mnoha chutí. Ale co nikdo z nás neodmítne, jsou poctivé knedlíky.

8 receptů na nejlepší české knedlíky, které zvládne každý

Houskové knedlíky s práškem do pečiva

4 porce, příprava: 40 minut

4 rohlíky, 500 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 1 sáček prášku do pečiva, 1 vejce, 250 ml sodovky

Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a vložte do mísy. Smíchejte s moukou, solí a práškem do pečiva. Přidejte vejce a sodovku, vypracujte těsto, přendejte na pomoučněný vál a vytvarujte 2 oválné knedlíky. Vařte v osolené vodě 14 minut, potom otočte a vařte dalších 14 minut.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Další články z rubriky

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Včera | Vánoční aranžmá se dá vytvořit téměř výhradně ze zdrojů z vlastní zahrady a blízkého okolí. Kromě…

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

13. 12. | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

12. 12. | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…