Komentáře ke článku

8 receptů na nejlepší české knedlíky, které zvládne…

27. 9. 2017 | Jsme národ mnoha chutí. Ale co nikdo z nás neodmítne, jsou…

Přidat příspěvek
helza Reagovat 29. 9. 2017 09:51

mikesanda1: ono to jsou vlastně hrnkové, jenom místo hrnku je pytlík. Takové se skvěle a rychle dají udělat i v mikrovlnce.

helza Reagovat 29. 9. 2017 09:50

modrodolka: asi to už opravili, já to tam nemám. (to s tím bramborem)

helza Reagovat 29. 9. 2017 09:46

Můj muž nejvíc miluje, když udělám takové větší noky. Hrnkové nemá rád a když dělám ono něco jako noky, pak vtip je v tom, že můžu mít těsto o něco řidší, než na velkou šišku. Udělám hodně řídké, vhodím lžící (pro mlaďoučké kuchařinky lžící předem namočenou ve vařící vodě) jeden nok a když se nerozvaří, vhazuju. pokud se rozvaří, přidám trochu mouky. Ale dělám knedlíky z mléka (ne sodovky) a housky napřed osmahnu na másl.

modrodolka Reagovat 29. 10. 2016 13:55

nedošlo u kynutého knedlíku k omylu? Co tam dělají ty "zapracované horké brambory?" Neměl by někdo kontrolovat práci svých podřízených (kteří si to po sobě nepřečtou)? Moje knedlíky: V půllitru sodovky (jemně perlivá) rozšlehám metlou vejce, proseju cca 3/4 pytlíku hrubé mouky hrubé, vysypu do ní trochu (asi půl lžičky ) sušeného droždí, oříšek změklého másla, nebo lžíci oleje, všechno smíchám a vypracuji vařečkou, nebo elektrickým hnětačem těsto, -aby bylo hladké a pšoukalo- začnou praskat puchýře. Ručně docela makačka, ale prý po tom rostou prsa. Pak do toho zapracuji hodně kostiček z rohlíků, nejmíň ze 3ks. Aby byly trochu ztvrdlé, ne čerstvé a ne tvrdé. Za mých mladých let jste si řekla v obchodě (sámošky nebyly) o "včerejší" rohlíky a oni byli rádi, že se jich zbavili. Těsto musí být dost řídké, ale aby , uděláš-li šišku, ti neprotekla prsty. Šiška by určitě nedržela na pomoučeném stole tvar, trochu by se rozplizla . A musela by se zase nabrat mokrýma rukama a trochu před vhozením do vody ztvarovat. Namočím ruce do studené vody-pořádně- pak se těsto na ruce nelepí a naberu z mísy těsto, mezitím se mi vaří osolená voda, uplácanou šišku spustím opatrně do vody a správně by měl knedlík hned plavat a nespadnout na dno a tam se přilepit. Když tak vařečkou odtrhnout.On vypochoduje nahoru. No a pak půl hodiny vařit, pak šup s ním do kráječe, nebo krájet nití. Hned v míse přikrýt, rychle osychají. Jedna stará kuchařka na táboře je mašlovala máslem, nebo sádlem, neoschnou a necucaj pak tolik omáčku. Z vody vyndavat speciálním naběrákem na knedlíky, nebo 2ma malými talířky. Popisuji podrobně pro mladá děvčata, když dostanou odvahu udělat partnerovi radost. V žádném případě to nebudou ty nafouklé buchty, co prodávají v obchodech, Nesetkala jsem se s nikým, kdo by po mých knedlíkách preferoval tu vatu. Kdyby prodávali takové, jaké popisuji já, taky bych si je ráda koupila hotové, třeba by ani nemusely být o moc dražší. Jo- a mísu od těsta vyplachovat ne ledovou vodou, jak zní většinou rady, samozřejmě ne horkou, ale příjemně vlažnou, i v ledové vodě se z těsta stane žvýkačka. Po vypláchnutí nejhoršího naplnit vodou, dát 2 lžíce soli a nechat chvíli odležet, pak se vymyje velmi snadno. A nebo myčka. Mísu ale většinou myji ručně, protože ji připravuji na hotové knedlíky. Napište mi prosím, jestli se vám povedly a jestli chutnaly. sukovarenata@seznam.cz

monada Reagovat 28. 10. 2016 10:37

Já dělám knedlík kynutý na droždí v parním hrnci a je výborný.

mikesanda1 Reagovat 27. 10. 2016 10:41

Pytlíkové knedlíky vypadají moc dobře, určitě jsou dobrý, ale já bych v mikrotenu nikdy nic nevařila ani nepekla v sáčcích na pečení. Je to umělá hmota a určité riziko je i přes tvrzení výrobců.

Pro vkládání komentářů se musíte nejdříve přihlásit