8 TIPŮ, jak využít staré a nepotřebné nádobí

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Povalují se vám doma staré příbory, cedníky, konvičky nebo prázdné flašky od vína a je vám líto je vyhodit? Nemusíte! Poradíme vám, jak zužitkovat každý kousek nepotřebného kuchyňského nádobí a vdechnout mu tak nový život!

Jestli se vám nechce táhnout se na skládku s hromadou starý ch příborů, víme, jak s nimi naložit. Ze lžic, nožů i vidliček totiž můžete vyrobit šikovné a vkusné věšáčky na utěrky, ručníky a jiné kuchyňské propriety. Pokud pátráte po originálním kuchyňském osvětlení, nevyhazujte zbytečně peníze za drahé designové lustry. Postačí vám pár starých cedníků, nepoužívané lžíce nebo lahve od vína, šikovné ruce a máte světla zadarmo.

Pro navození intimní a romantické atmosféry nejlépe poslouží svíčky, těch není nikdy dost. Můžete je umístit na dno starých sběraček, případně si vyrobit vtipné svícny z nepoužívaných metliček. Využití máme i pro staré a omlácené konvičky na čaj – vyrobte si z nich květináče na vaši zahrádku! Inspiraci najdete v naší galerii.

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Včera | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…