Australská restaurace pokutuje za nedojedení jídla

Australská restaurace pokutuje za nedojedení jídla

Japonka Jukako Ičikawová se bojí o planetu Zemi a její budoucnost. Vracení nesnědeného jídla jí připadá hýření potravinami a obnovitelnými zdroji, takže se rozhodla učinit tomu přítrž alespoň ve své restauraci Wafu. Kdo tam obsah svého talíře nedojí a vrátí, zaplatí o 30 procent více.

„Abychom také přispěli vytvoření trvale obnovitelné budoucnosti, rozhodli jsme se požadovat od našich zákazníků více než jiné restaurace,“ obhajuje svou politiku Ičikawová.

Její restaurace přitom nabízí biopokrmy prosté glutamátů, mléčných produktů, cukru a vajíček. A pokud jídlo v tomto podniku nedojíte, obsluha vás požádá, ať jdete příště jinam.

„Dokončit jídlo znamená, že sníte vše kromě citronových koleček, gari (zázvoru na sushi) a křenu wasabi. A pamatujte na to, že zelenina a salát na okraji talíře nejsou ozdoba, ale jsou součástí pokrmu,“ varují texty v menu.

Ičikawová extrémní přístup ke klientům hájí. „Wafu ale není jen restaurace, je to také soubor osobních etických hodnot vůči výživě a potravinám. Jsme oddáni nejen servírování jídel, která jsou výživově hodnotná vůči tělu, ale aktivně jsme se zapojili do boje s mrháním a velmi vážně jsme přijali zodpovědnost za životní prostředí a trvale obnovitelné zdroje pro budoucnost,“ vysvětluje majitelka podniku.

ČTĚTE TAKÉ:

Letní trendy v manikúře

Doporučujeme

Články odjinud