Bábovka 13x jinak: Kelímková, z banánů i z cukety

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Bábovka nemusí být jenom klasika, která se předává z generace na generaci a kterou známe v podobě suchého drobivého těsta. Vyzkoušejte jeden z 12 receptů na bábovku z dýně, s kefírem nebo s ořechy.

Bábovka 13x jinak: Kelímková, z banánů i z cukety

Rychlá bábovka

Jeden z nejnavštěvovanějších receptů vůbec. Rychlá bábovka podle hrníčkového receptu, kterou si zamilujete. Podle chuti můžete do těsta přidat i borůvky či jiné ovoce.
Recept najdete zde.

Dýňová bábovka

Až přijde dýňová sezóna a budete mít doma přebytek dýní, vyzkoušejte vláčnou dýňovou bábovku. Na sladké pečení doporučujeme dýni hokkaido nebo máslovou dýni, díky kterým je bábovka tak nadýchaná.
Recept najdete zde.

Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)

Tvaroh je vděčná ingredience na přípravu dezertů, jako je právě bábovka. V kombinaci s kandovanými citrusy docílíte svěží sladké tečky, která zasytí, ale nebude vám po ní těžko.
Recept najdete zde.

Bábovka s kefírem

Kefír má pozitivní účinky na trávení, a proto je dobré jej zařadit do jídelníčku. A nikdo neříká, že to nemůže být právě v podobě sladké bábovky!
Recept najdete zde.

Kokosová bábovka ze šlehačky

Šlehačková bábovka z kvalitní smetany je ta pravá volba pro návštěvy, ale i narozeninové oslavy. Kokosové těsto provoní celý byt a na závěr můžete bábovku přelít rozpuštěnou čokoládou.
Recept najdete zde.

Ořechová bábovka

Kousky bábovky, které se v puse rozpadají a zároveň příjemně křupou. Nejčastěji se peče s vlašskými ořechy, použít můžete ale i lískové a pekanové.
Recept najdete zde.

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Schováváte doma zbytky vaječného koňaku? A pokud ne, kdo říká, že jej nemůžete udělat znovu? A rovnou do bábovky! Tahle čokoládová s vaječňákem je jednoduše božská!
Recept najdete zde.

Citronovo-cuketová bábovka

Cuketa je jedna ze surovin, kterou můžete použít na pečení, a přesto neovlivní sladkou chuť. Naopak z ní vykouzlíte sytou a trochu „mokřejší“ bábovku.
Recept najdete zde.

Rybízová bábovka

Rybízovou bábovku ocení všichni, kdo se vyhýbají příliš sladkým moučníkům. Nakyslá chuť rybízu perfektně ladí s odlehčeným těstem.
Recept najdete zde.

Kelímková bábovka z jogurtu

Jogurtová bábovka podle naší čtenářky, která sklízí pochvalu zejména proto, že příprava a následné pečení jsou velmi rychlé. Pokud hledáte dezert pro neočekávanou návštěvu, rozhodně se hodí mít tento recept v záloze!
Recept najdete zde.

Bábovka „perníková“

Perníkovo-skořicová vůně není jenom vánoční záležitost. Bábovku s perníkovým kořením si můžete připravit kdykoliv během roku a uvidíte, že si na ní vždy pochutnáte!
Recept najdete zde.

Rychlá banánová bábovka

Jak zdravě osladit bábovku? Přece banánem! Před pečením nezapomeňte ochutnávat těsto a sladit podle vlastní chuti. Rychlá banánová bábovka je navíc zdravější variantou té klasické, takže není potřeba si hlídat kila
Recept najdete zde.

Minibábovky z nadýchaného těsta (do mini silikonových forem)

• 3 vejce
• 250 g krupicového cukru • 100 g horké vody
• 100 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
• 250 g polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva

minibábovky
 

Postup:

Připravte si kuchyňského robota nebo mixér se šlehací metlou. Do mísy dejte bílky a vyšlehejte tuhý sníh. Přendejte do jiné velké mísy na těsto.
Do šlehací mísy dejte žloutky a cukr. Šlehejte na vysoké otáčky. Po chvilce přidejte horkou vodu a šlehejte nejdříve zvolna a později opět přidejte rychlost. Vyšlehejte krémovitou hmotu.
Přidejte rozpuštěnou Heru.
Do mísy s bílkovým sněhem přidejte opatrně žloutkovou směs.
Vedle v míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. A po částech přisypávejte do mísy na těsto. Opatrně míchejte, až vznikne těsto bez hrudek.
Dávkujte do formiček na minibábovky.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 minut.
Nechejte mírně vychladnout, vyklopte a zdobte podle chuti.
Můžete je polít čokoládou, posypat nasekanými ořechy, čokoládou, cukrářským zdobením nebo ozdobit čerstvým ovocem.

Pokud chcete zkusit upéct vinné cukroví, ve videu najdete návod krok za krokem.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Špinavé žaluzie: Vyzkoušejte rukavice či speciální kartáč

Špinavé žaluzie: Vyzkoušejte rukavice či speciální kartáč

Dnes | Jsou moderní, praktické, efektivní. Okna zastíní skvěle. Pokud je ale doma máte, určitě už jste…

Je čas sázet hrách, řepu a špenát: Kde se jim bude dařit

Je čas sázet hrách, řepu a špenát: Kde se jim bude dařit

Včera | Na horách sejou hrách, na dolině špenát a červenou řepu... Dětská říkanka je dobrá mnemotechnická…

Vypěstujte si kávovník: Potřebuje jen světlo a teplo

Vypěstujte si kávovník: Potřebuje jen světlo a teplo

23. 4. | Kávovník vypěstovaný doma zavoní poprvé, když pokvete, podruhé, až budete pražit jeho semena, a…

Vyrobte si netoxické jedlé barvy: Jsou levné a vhodné i pro děti

Vyrobte si netoxické jedlé barvy: Jsou levné a vhodné i pro děti

22. 4. | Jedlé barvy můžete koupit v každém větším hračkářství. Za pár kelímků ale dáte i dvě až tři stovky…