Ledový čaj s letním ovocem Zdroj: Shutterstock

Ledový čaj s letním ovocem Zdroj: Shutterstock

Třešňová sangria Zdroj: Shutterstock
Ananasové daiquiri s limetkou Zdroj: Shutterstock
High Society Zdroj: Shutterstock
Mattoni Tropicana Zdroj: Shutterstock
6
Fotogalerie

Báječné drinky na konec prázdnin

Letní párty nebo víkendové lenošení se neobejde bez osvěžení. Nabízíme vám osvědčené tipy.

Ledový čaj s letním ovocem

4 porce - příprava: 10 minut + chlazení

  • 2 sáčky čaje Earl Grey
  • 4 cl malinového likéru
  • 1 citron
  • čerstvé maliny a máta
  • led

Čaj uvařte klasickým způsobem a nechte ho vychladnout. Přilijte kvalitní malinový likér, přidejte pár lístků máty a nechte ho v ledničce zchladnout na požadovanou teplotu. Podávejte ve sklenici s ledem a čerstvými malinami.

Třešňová sangria

6 porcí - příprava: 15 minut + odležení

  • 1 citron
  • 1 limetka
  • 1 pomeranč
  • 2 hrsti zralých třešní
  • 300 ml bílého třtinového rumu
  • 2–3 lžíce třtinového cukru
  • 700 ml sladkého červeného vína
  • 200 ml pomerančového džusu
  • led

Všechny suroviny mějte připravené nachlazené. Citron, limetku a pomeranč omyjte a nakrájejte na plátky. Třešně zbavte stopek i pecek, pár si jich nechte v celku na ozdobu. Ovoce dejte do džbánu, zalijte rumem, vínem a džusem, přidejte trochu cukru a pořádně promíchejte. Nechte v ledničce ještě asi 2 hodiny odležet a podávejte s ledem.

Ananasové daiquiri s limetkou

2 porce - příprava: 5 minut

  • 1/2 limetky
  • 4 cl cointreau
  • 4 cl bílého rumu
  • 5 cl ananasového džusu
  • 1 cl ananasového sirupu
  • led

Z poloviny limetky odkrojte kolečko na ozdobu, ze zbytku vymačkejte šťávu. Tu smíchejte s cointreau, rumem, džusem a sirupem a podávejte na ledu.

High Society

1 porce - příprava: 5 minut

  • 2 cl campari
  • 4 cl ginu
  • 100 ml grapefruitového fresh džusu
  • 2 cl broskvového likéru
  • plátek grapefruitu
  • led

Tenhle hořký drink osvěží i ve skutečných vedrech! Protřepejte všechny uvedené ingredience i s ledem a podávejte ozdobené plátkem grepu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Ledové stylové osvěžení – pro změnu nealko

Mattoni Tropicana

1 porce - příprava: 5 minut + odležení

  • 5 tenkých plátků ananasu
  • 5 lístků máty
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 10 cl Mattoni s příchutí citronu
  • led

Plátky ananasu nakrájejte na trojúhelníčky, jeden si nechte neočištěný se slupkou na ozdobu. Zbylé čtyři promíchejte s mátou a lžičkou třtinového cukru a nechte asi půl hodiny odležet. Ovoce spolu s ledem vložte do vyšší sklenice, dolijte minerální vodou Mattoni s příchutí citronu a ozdobte kouskem ananasu.

BBQ Surprise

1 porce - příprava: 5 minut

  • 100 gramů vodního melounu
  • pár kapek tabaska
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 100 ml Mattoni s příchutí grepu
  • led

Dužninu vychlazeného melounu nakrájejte na kostičky a pokapejte pár kapkami tabaska. Do vyšší, předem nachlazené sklenice vložte snítku rozmarýnu, přidejte meloun namíchaný s ledem a dolijte minerální vodou Mattoni s příchutí grepu. Promíchejte a podávejte.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Doporučujeme

Články odjinud