Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Zdravému a jednoduchému stravování propadl i náš čtenář David, který se o své recepty dělí na facebookových stránkách Food By Dave. My vyzkoušeli jeho „Oopsie Bread“.

Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu

Bezlepkové placky

4 porce - příprava: 35 minut

* 3 vejce
* sůl a pepř
* 100 g cream cheese nebo lučiny
* podle chuti bylinky, parmazán, chia semínka nebo česnek

Troubu zapněte na 150 °C. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte s cream cheese do hladké hmoty. Podle chuti přidejte i jemně nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán, semínka nebo prolisovaný česnek. Dochuťte i trochou pepře.

Vmíchejte do bílkového sněhu, pro jistotu můžete přidat i půl lžičky prášku do pečiva. Lžící tvořte na plech vyložený pečicím papírem menší placky, podle velikosti jich bude 8 až 12 kusů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Používejte stejně jako chléb.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorem receptu je David Neuman.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

Dnes | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…