Červená řepa: Nejlepší je pečená, ale zkuste ji i s kuskusem

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Možná jste červenou řepu kvůli nevábným zážitkům ze školních jídelen už léta neochutnali. Přitom je možné ji vařit, péct nebo smažit na tolik skvělých způsobů! Zkuste to.

Červená řepa: Nejlepší je pečená, ale zkuste ji i s kuskusem

Tatin s řepou a karamelizovanou cibulkou

na 1 koláč o O 26 cm příprava: 60 minut

1 velká bulva červené řepy, 1 lžíce másla, 2 lžičky semínek fenyklu, 1 velká červená cibule, 2 lžíce hnědého cukru, 1 balení listového těsta

NA OZDOBU: hoblinky parmazánu, lístky rukoly nebo jakékoli zelené bylinky

Řepu uvařte do poloměkka, oloupejte a nakrájejte ji na plátky. Na másle osmahněte fenykl, přidejte cibuli, orestujte ji a po několika minutách zasypte cukrem. Opékejte ještě tak dlouho, dokud cibule nezkaramelizuje. Potom ji rozprostřete do dortové formy vyložené pečicím papírem. Na cibulku rozložte plátky řepy a nahoru položte plát rozváleného listového těsta – přečnívající okraje zasuňte dovnitř. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte dozlatova (bude to trvat přibližně 25 minut). Po vytažení z trouby nechte chvilku zchladnout, potom přiložte na formu talíř a rychlým pohybem koláč převraťte těstem dolů. Podávejte ho zdobený parmazánem a zelenými bylinkami.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Dnes | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…