Česká domácí kuchařka nabídne poklady české kuchyně

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

„Z našich domácích kuchyní se vytratila skvělá mazlivá jídla, která dokázala před mnoha desetiletími provonět doslova celý dům. Právě k těmto starým kořenům se vrátila již podruhé nadšená propagátorka kvalitní české gastronomie, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Jitka Rákosníková.“

Pod názvem Česká domácí kuchařka díl II. vychází ve vydavatelství Mladá fronta v edici časopisu F.O.O.D. pokračování úspěšné knihy tradičních českých receptů autorky Jitky Rákosníkové. První část této knihy, Česká domácí kuchařka díl I. (Mladá fronta, 2009), získala v roce 2010 první místo v kategorii místní kuchyně v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbooks Awards.



Česká domácí kuchařka díl II. plně reflektuje současné tendence v české gastronomii, tedy příklon k tradicím a vyhledávání zapomenutých receptů, které jsou ovšem prezentovány zcela moderním způsobem.



Autorka, která je zároveň šéfredaktorkou časopisu F.O.O.D., vychází z klasických kuchařských knih z 20. a 30. let a nabízí recepty z doby, kdy česká gastronomie prožívala období největšího rozkvětu. Inspiraci představují též tradiční pokrmy, které jsou typické pro příležitosti nejrůznějších oslav lidových zvyků a tradic.



Čtenáři v knize naleznou osvědčené recepty na předkrmy, polévky, hlavní jídla a dezerty. Samostatné sekce jsou věnovány bezmasým receptům a pokrmům, ke kterým neodmyslitelně patří pivo. Závěr knihy představí jídla typická pro oslavy masopustu, Velikonoc a Vánoc. Po úspěšném uvedení prvního dílu, který byl mimo jiné věnován krajovým a slavnostním pokrmům, na knižní trh, přichází druhý díl určený všem zájemcům o znovu nalezené recepty české kuchyně a plánuje se vydání třetího dílu zaměřeného na přípravu sladkých pokrmů.





20. a 30. léta v české kuchyni





Tato kuchařská kniha je určena všem, kteří se chtějí dozvědět více o klasické české kuchyni. Bohatství předpisů z období 20.
a 30. let minulého století i časů předcházejících je až neuvěřitelné, proto se vydavatelství Mladá fronta, a. s. rozhodlo ve spolupráci s časopisem F.O.O.D. věnovat i kuchařkám čerpajícím z této pokladnice. Zaslouží si to jak tradiční česká kuchyně, tak i ti, kteří ji mají rádi. Nezbývá než popřát dobrou chuť!












Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz










STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU



Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…