Chcete prodat dezert? Ukažte ho!

| Autor: Famous | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Pokud si restauratéři stěžují na špatný odbyt sladkostí a zákusků a pokud jim zákazníci po obědě odmítají mlsat, je to především kvůli špatné prezentaci.



Ani sebelepší obrázek na stole totiž nenahradí realitu. Nová studie z Kalifornie prokázala, že se odbyt zákusků a dezertů zmnohonásobí, když ho číšníci nabízejí tak, že ho přivezou až k zákazníkovi na vozíčku.

„Tato studie zcela vyvrací staré teorie chování zákazníků, podle nichž prezentace nemá žádný vliv na výběr menu,“ tvrdí experti z Technologického institutu v kalifornské Pasadeně.

„I když se ho nemůžete dotknout, fakt, že je fyzicky přítomen, působí velmi mocně,“ tvrdí profesor Antonio Rangel.

Jeho tým testoval, jaká je úspěšnost odbytu dezertů, když číšník názvy vyjmenuje, ukáže sladkosti na obrázku či je nabízí přímo z pojízdného vozíčku. A jak se také odrazí styl prezentace na ochotě zaplatit za zákusek více.

„Mezi prezentací textem a obrázkem není žádný rozdíl. Ale pokud nabízíte dezerty z pojízdného vozíku, odbyt se výrazně zvýší. A to i když je u nich vyšší cena,“ dodává profesor Rangel.

ČTĚTE TAKÉ: Na co myslíte při sexu?!








STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

26. 2. | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…