Chuťovky z pánve: Jak na steak, biftek, mleté i pražmu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

V jednoduchosti je krása. Ať už si zvolíte steak, burgery nebo ryby, na grilovací pánvi dostanou úplně jiný rozměr.

Chuťovky z pánve: Jak na steak, biftek, mleté i pražmu

Biftek

Hovězí steak ukrojený z prostřední části pravé svíčkové čili tournedo o tloušťce 3 až 4 cm. Vychází masa, při kterém se nejprve vyjme z evropského způsobu porcování svíčková a ta se porcuje.

Bifteky ze svíčkové s rozmarýnem

2 porce příprava: 20 minut

2x 300 g hovězí svíčkové, 2 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl a růžový pepř

Maso nechte odpočinout, aby mělo pokojovou teplotu. Steaky obmotejte snítkami rozmarýnu, upevněte provázkem a grilujte na pánvi potřené olejem dozlatova z obou stran (asi po 3 minutách z každé, pokud chcete medium). Nakonec osolte a opepřete.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…