Pípal Jan - Kuchař roku 2003/2004 senior - první místo require="" ($droot."inc/foto.php");="" print_foto("vareni/foto/kr03-01.jpg","vareni/foto/kr03-01s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Kombinace konfitovaných holubích stehýnek s plněnými prsíčky podávané s jablečno-šafránovým purée, s zprudka pečenými houbami a silnou omáčkou z červeného vína.
Moučník: Variace mangové pěny a sorbetu s pistáciovou křupinkou doplněná ovocným salátkem a malinovou omáčkou.
Havlíček Patrik - druhé místo print_foto("vareni/foto/kr03-02.jpg","vareni/foto/kr03-02s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Dorůžova pečený medailon z daňčího hřbetu pod krustou ze sušených tomatů na noku rozmarýnových brambor doplněný restovanou zeleninou a ocetu Balsamicu servírovaný s terinou z králičího hřbetu s parmskou šunkou na džemu ze zelených tomatů.
Moučník: Tymbálek z čokolády Valhrona plněný lehkou tvarohovou pěnou se zmrzlinou z lískových oříšků s čerstvými malinami a malinovou omáčkou.
Douša Ladislav - třetí místo print_foto("vareni/foto/kr03-03.jpg","vareni/foto/kr03-03s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Dančí váleček v rozmarýnovém kabátku na liškovém puré s pečenými kachními srdíčky, zeleninovou polentou, a mladým hráškem doplněný o brusinkovo-balsamikový mramor a zvěřinovou pěnou.
Moučník: marcipánové placičky s šípkovým mussem a karamelovými jehlami.
Hajný Petr - čtvrté místo print_foto("vareni/foto/kr03-04b.jpg","vareni/foto/kr03-04bs.jpg",13,"right");=""?>
Předkrm: Pečený filet z tresky na kaparách a černých olivách s tomatovým risottem, holandskou omáčkou.
Hlavní jídlo: Rolovaný králičí hřbet v panchetta na petrželové pyré, ragout z králičích stehen a ledvinek pečené v bránici. Zapečený telecí brzlík v houbách shi-take, thymiánové jus.
Husák Miroslav - čtvrté místo print_foto("vareni/foto/kr03-05.jpg","vareni/foto/kr03-05s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Konfitovaný daňčí filet v pistáciovém mantlu na houbovém glaseé s gratinovanou bramborovou kaší na cuketo-bramborovém soklu a glazírovaný telecí filet s brzlíkem se salátem z cukety a portskou redukcí.
Moučník: Vanilkový dortík v čokoládové mřížce s mangovým goullis a nugátem, doplněno karamelovým lískovým oříškem.
Kovařič Vladimír - čtvrté místo print_foto("vareni/foto/kr03-06.jpg","vareni/foto/kr03-06s.jpg",13,"right");=""?>
Předkrm: Lososové věžičky plněné vanilkovým dipem se zázvorem, sezamová omáčka s citronovo-máslovou příchutí, jemná wasabi omáčka.
Hlavní jídlo: Králičí rolka plněná tomaty, koriandrem, kozím sýrem chavroux, v oříškách pekan, estrageonová rýže s parmazánem a houbami. Šípková omáčka s červeným vínem.
J U N I O Ř I :
Rychtr Josef - Kuchař roku 2003/2004 junior - první místo print_foto("vareni/foto/kr03-07.jpg","vareni/foto/kr03-07s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Pečený krk a brzlík z mléčného telátka na chlebovém soufles, smetanové soté z kotrče, glazírovaný černý kořen a mladá karotka na jemném telecím glace.
Moučník: Čokoládový jehlan plněný perníkovým parfait, coullis z obřích brusinek a vanilková omáčka San-Remo
Horký Jan - druhé místo print_foto("vareni/foto/kr03-08.jpg","vareni/foto/kr03-08s.jpg",13,"right");=""?>
Předkrm: Grilované filátko parmince nachové na con-casé z mrkve a fenyklu, tempurovaný tuňák ve vinném těstíčku, na lehkém dýňovém puré a fenyklovo-šafránovou omáčkou doplněné o čerstvý sýr obalený v čerstvé řeřiše.
Hlavní jídlo: Jehněčí hřbet pod crustou z černých oliv a šalvěje na tomatovém kus-kusu se silným jehněčím fondem, smažený telecí brzlík v cuketo-bramborovém julienu s ragout z mini tomatů a žluté cukety.
Znamenáček David - třetí místo print_foto("vareni/foto/kr03-09.jpg","vareni/foto/kr03-09s.jpg",13,"right");=""?>
Předkrm: Váleček z tuňáka v celestýnském těstě na tomatovém risottu a kozím sýrem Buche a fine v rýžovém papíru s tempurovanou krevetou Black tiger a pěnou z bílého vína.
Hlavní jídlo: Pečený daňčí hřbet v houbové žemli s bramborovou raviolou plněnou králičím ragů se špenátovým kus kusem a omáčkou z kořenové zeleniny.
Brož Miroslav - čtvrté místo print_foto("vareni/foto/kr03-10.jpg","vareni/foto/kr03-10s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Humrové sufléss prokládané sépiovou lasagní, ragů z cukety a mrkve provoněné koprem, závitek z mořského jazyka provoněný tuňákem a špenátem vhodně doplněný o mini steak z lososa na citrónové trávě pošírovaný v rybí várce. Limetkovo-kaviárová omáčka a kari omáčka s kaparama.
Moučník: Piškot plněný kousky tropického ovoce, proložen čokoládou dvojí barvy, vanilkovo-mátová omáčka, zdobená chipsem z kiwi a plněné fisállis na karamelové jehle.
Slanina Ondřej - čtvrté místo print_foto("vareni/foto/kr03-11.jpg","vareni/foto/kr03-11s.jpg",13,"right");=""?>
Předkrm: Pečený králičí váleček na tofu dušeném v tomatech, smažená bramborová hranolka plněná kozím sýrem a pažitkou, obalená v ovesných vločkách, pastinákový juliem a holandská omáčka.
Hlavní jídlo: Grilovaný jehněčí hřbet s paprikovou krustou na játrovo-olivovém ragů, těstovinová roláda plněná parskou šunkou a parmazánem, restovaná zelenina s řeřichou.
Štěrba Jiří - čtvrté místo print_foto("vareni/foto/kr03-12.jpg","vareni/foto/kr03-12s.jpg",13,"right");=""?>
Hlavní jídlo: Váleček tuňáka obalený v plátcích lososa a pečený ve filo těstu, doplněný bramborovo-kaštanovým puréé, restovanou černou ředkví, pórkem, červenou cibulí a houbami na šafránové omáčce s kapičkami prohřátého dýňového oleje.
Moučník: Mousse z jablečného puré s kousky sušených fíků na karamelové omáčce s kuličkami hrušky prohřáté v redukovaném víně.
zdroj: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
www.akc.cz