Co se zbylými přílohami: Uvařte z nich večeři!

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když vám od oběda zůstane studená rýže, brambory nebo špagety, můžete s přebytky ještě zaperlit u večeře. A je docela dobře možné, že po vyzkoušení našich receptů jich budete příště vařit víc záměrně.

Co se zbylými přílohami: Uvařte z nich večeři!

Brambory zapečené s kořenovou zeleninou

2 porce příprava: 50 minut

1 mrkev, 1 petržel, 20 g másla, 150 g uvařených brambor typu A nebo B, kousek pórku, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, sůl a pepř, 1 lžíce strouhaného parmazánu

Mrkev a petržel očistěte, nakrájejte na kousky a orestujte na troše másla. Zalijte asi 200 ml vody a uvařte skoro doměkka. Troubu zapněte na 200 °C. Vodu slijte (a pokud možno ji použijte na polévku nebo do rizota jako vývar). Brambory promíchejte s uvařenou zeleninou a na kolečka pokrájeným pórkem. Přendejte do zapékací misky, zalijte smetanou rozšlehanou s vejcem, solí a pepřem, posypte sýrem a zapékejte asi 25 minut dozlatova.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

5 tipů, jak zbavit domácnost přebytečných věcí

22. 2. | Zakopáváte doma o lyže, boby nebo sáně, knihovna přetéká a skříně praskají ve švech? Pokud nemáte…

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

Hyacinty, šafrány, narcisy: Přivítejte jaro květinami!

21. 2. | Pokud jsme začali s rychlením hyacintů, šafránů, narcisů nebo raných tulipánů včas, už v březnu…