Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jestli po svátcích najdete ledničku plnou zbytků ze svátků a z košíku na pečivo na vás kouká tvrdnoucí vánočka a gumová veka, nezoufejte. Poradíme vám, jak (nejen) tyto suroviny chytře využít v kuchyni.

Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

Čokoládové bonbony

20–25 kousků, příprava: 20 minut + tuhnutí

100 g čokolády (např. z figurek na stromek), želé bonbony, ořechy, sušenky, kandované ovoce…

Pokud budete používat čokoládové figurky, měly by být opravdu z čokolády, nikoli z její náhražky. Dvě třetiny čokolády rozpusťte ve vodní lázni. Pak k ní přidejte zbytek nalámané čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Čokoláda se takto tzv. temperuje a po ztuhnutí zůstane lesklá a tuhá. Lžičkou dělejte placičky na plechu vyloženém pečicím papírem. Ty pak posypte nakrájenými bonbony, ořechy nebo třeba nadrobenými sušenkami. Nechte ztuhnout v chladu.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Koupelnové trendy pro rok 2018. Inspirujte se v galerii

Koupelnové trendy pro rok 2018. Inspirujte se v galerii

Dnes | Nové trendy se samozřejmě nevyhýbají ani koupelnám. I jejich vzhled podléhá módě. Podívejte se,…

Trendy v bydlení 2018: Samet, černo-bílá, retro i zlatý třpyt

Trendy v bydlení 2018: Samet, černo-bílá, retro i zlatý třpyt

Včera | Móda se opakuje, a to nejen ta, kterou nosíme na sobě. Možná vám proto budou interiérové trendy na…

Škůdci a choroby pokojových květin v zimě: Jak je zlikvidovat

Škůdci a choroby pokojových květin v zimě: Jak je zlikvidovat

21. 1. | Pro zdravý růst a vývoj pokojových rostlin je třeba je nejen přihnojovat správnými hnojivy, ale…

Jak vyrobit lojovou kouli pro sýkorky a další ptáčky

Jak vyrobit lojovou kouli pro sýkorky a další ptáčky

20. 1. | Zima je tu. Venku sněží, teploty padají pod nulu. Je proto ten pravý čas začít přikrmovat venkovní…