Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jestli po svátcích najdete ledničku plnou zbytků ze svátků a z košíku na pečivo na vás kouká tvrdnoucí vánočka a gumová veka, nezoufejte. Poradíme vám, jak (nejen) tyto suroviny chytře využít v kuchyni.

Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

Čokoládové bonbony

20–25 kousků, příprava: 20 minut + tuhnutí

100 g čokolády (např. z figurek na stromek), želé bonbony, ořechy, sušenky, kandované ovoce…

Pokud budete používat čokoládové figurky, měly by být opravdu z čokolády, nikoli z její náhražky. Dvě třetiny čokolády rozpusťte ve vodní lázni. Pak k ní přidejte zbytek nalámané čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Čokoláda se takto tzv. temperuje a po ztuhnutí zůstane lesklá a tuhá. Lžičkou dělejte placičky na plechu vyloženém pečicím papírem. Ty pak posypte nakrájenými bonbony, ořechy nebo třeba nadrobenými sušenkami. Nechte ztuhnout v chladu.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Inspirace: Jak originálně ukládat hrnky v kuchyni

Inspirace: Jak originálně ukládat hrnky v kuchyni

Dnes | Také máte doma spoustu různých hrnků, hrnečků a šálků? Pak určitě řešíte, kam je dát. Ve skříňkách…

Recepty na víkend: Tortily, salát a italské rizoto

Recepty na víkend: Tortily, salát a italské rizoto

Dnes | Rozmýšlíte se, co vařit o víkendu, a nechcete českou klasiku, knedlíky, brambory, omáčky a vepřové?…

Tipy na podzimní květiny do truhlíku aneb Jak ozdobit balkón na podzim

Tipy na podzimní květiny do truhlíku aneb Jak ozdobit balkón na podzim

Včera | Balkón může být i na podzim plný květů, pokud nahradíme dožívající letničky výsadbou rostlin, které…

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

20. 9. | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…