Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jestli po svátcích najdete ledničku plnou zbytků ze svátků a z košíku na pečivo na vás kouká tvrdnoucí vánočka a gumová veka, nezoufejte. Poradíme vám, jak (nejen) tyto suroviny chytře využít v kuchyni.

Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

Čokoládové bonbony

20–25 kousků, příprava: 20 minut + tuhnutí

100 g čokolády (např. z figurek na stromek), želé bonbony, ořechy, sušenky, kandované ovoce…

Pokud budete používat čokoládové figurky, měly by být opravdu z čokolády, nikoli z její náhražky. Dvě třetiny čokolády rozpusťte ve vodní lázni. Pak k ní přidejte zbytek nalámané čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Čokoláda se takto tzv. temperuje a po ztuhnutí zůstane lesklá a tuhá. Lžičkou dělejte placičky na plechu vyloženém pečicím papírem. Ty pak posypte nakrájenými bonbony, ořechy nebo třeba nadrobenými sušenkami. Nechte ztuhnout v chladu.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…