Což takhle dát si brunch!

| Autor: Klára Kotábová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Chcete se v klidu nasnídat, dobře poobědvat a ještě se vyhnout vaření i následnému úklidu? Najděte si restauraci či hotel ve vašem okolí, kde připravují brunch.



Brunch je slovo, které vzniklo z anglických slov breakfast (snídaně) a lunch (oběd). Podává se většinou mezi devátou a třetí hodinou a vypravit se můžete již i za tematicky chystanými brunchi. Hoteliéři a restauratéři už konečně pochopili, že nejen nesezdaní či bezdětní si chtějí užívat dlouhého líného dopoledne, ale že i rodiče malých dětí mají na trochu odpočinku nárok. Stačí na internetu najít místo, kde brunche pořádají, a objednat se tam.

K vybavení restaurací, které brunch nabízejí, totiž patří i dětské koutky, ve větších hotelích i s chůvami, které se vám o potomky postarají. Kromě toho pro děti bude zážitkem i jídlo, které si mohou vybrat podle chuti.

A nebojte, dětské stoly jsou připraveny tak, že se vašemu potomkovi do bříška nic nevhodného nedostane. Děti obecně milují experimentování a vy si můžete nad šálkem kávy vychutnat pohled na své potomky, kteří projednou neodmítají jídlo, ale naopak zkoumají nejrůznější chutě, které mají na výběr.

A cena? Nepočítejte to jako cenu za jídlo! Kalkulujte s tím, že si svou dopolední kávu vychutnáte a nebudete ji pít na ex v poklusu, že si budete moci přečíst oblíbený časopis, aniž by vám za zády vřískaly dětičky, toužící po hře s vámi. V ceně brunche je tedy zohledněno i to, že rodinné dopoledne se odehraje v poklidu, bez stresu, přesně tak, jak jste si vysnila v době, kdy jste děti neměla.

Vaši raubíři budou klidní, marmeládu ani drobečky ve vlasech mít nebudou, vy budete žasnout, jací malí lordi se z nich stali.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…