Dary léta: Recepty s angreštem, rybízem, rajčaty i paprikou

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Prázdninová sezóna je plná surovin, které se k sobě perfektně hodí do páru. My jsme se podívali na zoubek dvěma známým dvojicím: rybízu a angreštu, rajčatům a paprikám. V receptech je klidně vyměňte nebo nakombinujte.

Dary léta: Recepty s angreštem, rybízem, rajčaty i paprikou

Rybíz

Červený, černý a bílý. Pro vysoký obsah pektinu se z nich vyrábějí pikantní marmelády a želé. Černý rybíz obsahuje až 3x více vitaminu C než bílý nebo červený a je skvělý pro prevenci kornatění cév a křečových žil. Červený i černý posilují imunitu. Odvar z listů se hodí při průjmech a pomáhá při zánětech močových cest. Rybíz se také nakládá „a la brusinky“, dělají se z něj šťávy a dobře se zamrazuje na zimu.

Mražený rybízový parfait

4 porce příprava: 45 minut + mražení

200 g červeného rybízu, 200 g bílého rybízu, šťáva z 1 citronu, 80 g moučkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání, 200 g krupicového cukru, 100 g medu, 5 žloutků

Rybízy rozdělte na kuličky, rozmixujte s polovinou vymačkané citronové šťávy a moučkového cukru, výsledkem jsou husté kaše. Smetanu vyšlehejte a udržujte v chladu. Krupicový cukr prošlehejte s medem a žloutky. Vmíchejte šlehačku. Formu vyložte pečicím papírem a střídavě do ní nanášejte šlehačkový krém a rybízové kaše. Vložte aspoň na 3 hodiny do mrazáku. Podávejte nakrájené na kostky.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

Včera | Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem…

Jak pěstovat pokojové kapradiny

Jak pěstovat pokojové kapradiny

15. 10. | Kapradiny poutají pozornost rozmanitostí tvarů listů a vnášejí do místnosti nádech tajemna a…

Jak vyrobit podzimní dekoraci z dýně na stůl

Jak vyrobit podzimní dekoraci z dýně na stůl

14. 10. | Máte doma spoustu dýní a už nevíte, co s nimi? Využijte je na výrobu jednoduché, ale působivé…

Jak si naložit skvělé kysané zelí

Jak si naložit skvělé kysané zelí

13. 10. | Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte…