Dary léta: Recepty s angreštem, rybízem, rajčaty i paprikou

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Prázdninová sezóna je plná surovin, které se k sobě perfektně hodí do páru. My jsme se podívali na zoubek dvěma známým dvojicím: rybízu a angreštu, rajčatům a paprikám. V receptech je klidně vyměňte nebo nakombinujte.

Dary léta: Recepty s angreštem, rybízem, rajčaty i paprikou

Rybíz

Červený, černý a bílý. Pro vysoký obsah pektinu se z nich vyrábějí pikantní marmelády a želé. Černý rybíz obsahuje až 3x více vitaminu C než bílý nebo červený a je skvělý pro prevenci kornatění cév a křečových žil. Červený i černý posilují imunitu. Odvar z listů se hodí při průjmech a pomáhá při zánětech močových cest. Rybíz se také nakládá „a la brusinky“, dělají se z něj šťávy a dobře se zamrazuje na zimu.

Mražený rybízový parfait

4 porce příprava: 45 minut + mražení

200 g červeného rybízu, 200 g bílého rybízu, šťáva z 1 citronu, 80 g moučkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání, 200 g krupicového cukru, 100 g medu, 5 žloutků

Rybízy rozdělte na kuličky, rozmixujte s polovinou vymačkané citronové šťávy a moučkového cukru, výsledkem jsou husté kaše. Smetanu vyšlehejte a udržujte v chladu. Krupicový cukr prošlehejte s medem a žloutky. Vmíchejte šlehačku. Formu vyložte pečicím papírem a střídavě do ní nanášejte šlehačkový krém a rybízové kaše. Vložte aspoň na 3 hodiny do mrazáku. Podávejte nakrájené na kostky.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Včera | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Včera | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

9. 12. | Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější,…

Pozor! Těmito chybami ničíte svoji vánoční hvězdu

Pozor! Těmito chybami ničíte svoji vánoční hvězdu

8. 12. | Při nákupu byla nádherně zelená a červená, ale teď opadává, usychá a vypadá to, že nevydrží ani do…