Dary léta: Recepty s angreštem, rybízem, rajčaty i paprikou

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Prázdninová sezóna je plná surovin, které se k sobě perfektně hodí do páru. My jsme se podívali na zoubek dvěma známým dvojicím: rybízu a angreštu, rajčatům a paprikám. V receptech je klidně vyměňte nebo nakombinujte.

Dary léta: Recepty s angreštem, rybízem, rajčaty i paprikou

Rybíz

Červený, černý a bílý. Pro vysoký obsah pektinu se z nich vyrábějí pikantní marmelády a želé. Černý rybíz obsahuje až 3x více vitaminu C než bílý nebo červený a je skvělý pro prevenci kornatění cév a křečových žil. Červený i černý posilují imunitu. Odvar z listů se hodí při průjmech a pomáhá při zánětech močových cest. Rybíz se také nakládá „a la brusinky“, dělají se z něj šťávy a dobře se zamrazuje na zimu.

Mražený rybízový parfait

4 porce příprava: 45 minut + mražení

200 g červeného rybízu, 200 g bílého rybízu, šťáva z 1 citronu, 80 g moučkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání, 200 g krupicového cukru, 100 g medu, 5 žloutků

Rybízy rozdělte na kuličky, rozmixujte s polovinou vymačkané citronové šťávy a moučkového cukru, výsledkem jsou husté kaše. Smetanu vyšlehejte a udržujte v chladu. Krupicový cukr prošlehejte s medem a žloutky. Vmíchejte šlehačku. Formu vyložte pečicím papírem a střídavě do ní nanášejte šlehačkový krém a rybízové kaše. Vložte aspoň na 3 hodiny do mrazáku. Podávejte nakrájené na kostky.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Do mrazáku je nastrouhejte aneb Triky, jak zpracovat cukety na zimu

Do mrazáku je nastrouhejte aneb Triky, jak zpracovat cukety na zimu

Dnes | Také máte cuket, že nevíte co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená…

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Včera | Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak…

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

26. 7. | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

25. 7. | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…