Dejte si lívanečky s borůvkovou omáčkou

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Recept na zlatavé a voňavé lívanečky.


Dejte si lívanečky s borůvkovou omáčkou










Suroviny:


2 žloutky

1 lžíce cukru

500 g mléka

250 g mouky

špetka prášku do pečiva

2 lžíce rozehřátého másla

máslo na smažení


Kovovým šlehačem ušlehejte pevný sníh z bílků a lžíce cukru, nejlépe v
nerezové nádobě. Do jiné nádoby nalijte nejprve mléko a přidejte ostatní suroviny.
Šlehačem nastaveným na vysokou rychlost rozmíchejte dohladka. Přidávejte sníh a šlehejte
při nízké rychlosti. Pokud nevlastníte lívanečník, rozhřejte litinovou pánev na
střední teplotu a lehce potřete máslem. Na jeden lívaneček odměřte asi 1/4 šálku
těsta, klaďte na pánev a každý mírně přimáčkněte.


Smažte asi 3 minuty až se na povrchu začnou tvořit bubliny a spodní strana začne
hnědnout. Horní strana by neměla mít konzistenci těsta. Otočte a smažte dozlatova
asi 1 minutu. Horké lívanečky podávejte s máslem, javorovým sirupem a borůvkovou omáčkou.


(Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick
Professional MR 5000
.)





Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…