Dejte si lívanečky s borůvkovou omáčkou

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Recept na zlatavé a voňavé lívanečky.


Dejte si lívanečky s borůvkovou omáčkou










Suroviny:


2 žloutky

1 lžíce cukru

500 g mléka

250 g mouky

špetka prášku do pečiva

2 lžíce rozehřátého másla

máslo na smažení


Kovovým šlehačem ušlehejte pevný sníh z bílků a lžíce cukru, nejlépe v
nerezové nádobě. Do jiné nádoby nalijte nejprve mléko a přidejte ostatní suroviny.
Šlehačem nastaveným na vysokou rychlost rozmíchejte dohladka. Přidávejte sníh a šlehejte
při nízké rychlosti. Pokud nevlastníte lívanečník, rozhřejte litinovou pánev na
střední teplotu a lehce potřete máslem. Na jeden lívaneček odměřte asi 1/4 šálku
těsta, klaďte na pánev a každý mírně přimáčkněte.


Smažte asi 3 minuty až se na povrchu začnou tvořit bubliny a spodní strana začne
hnědnout. Horní strana by neměla mít konzistenci těsta. Otočte a smažte dozlatova
asi 1 minutu. Horké lívanečky podávejte s máslem, javorovým sirupem a borůvkovou omáčkou.


(Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick
Professional MR 5000
.)





Další články z rubriky

10 nejoblíbenějších pokojových rostlin. Okrasné listem, do stínu i sukulenty

10 nejoblíbenějších pokojových rostlin. Okrasné listem, do stínu i sukulenty

Dnes | Vybrat pokojovou rostlinu není vždy jednoduché. Některé jsou vysoké či naopak nenápadné, jiné…

Bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

18. 2. | Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a…

Nejkrásnější bílé ložnice. Ve které byste si ustlali?

Nejkrásnější bílé ložnice. Ve které byste si ustlali?

17. 2. | Ložnice v bílé barvě patří mezi stálice. Hodí se do malých prostor i velkých pokojů. Bílý nábytek…

Jak vyčistit kůži a správně o ni pečovat

Jak vyčistit kůži a správně o ni pečovat

16. 2. | Kůže patří mezi oblíbené materiály. Nejenže je přírodní, ale také pevná a odolná, takže hodně…