Domácí farmářské menu: Připravte si hostinu ze surovin z trhu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když si z trhu donesete domů čerstvou zeleninu, domácí klobásky a další dobroty, můžete uspořádat hostinu.

Domácí farmářské menu: Připravte si hostinu ze surovin z trhu

Předkrm: Farmářské klobásky a paštika s domácím pálivým džemem

6 porcí příprava: 50 minut + tuhnutí

1 sušená vepřová klobása, 2 domácí jelení klobásy, domácí paštika, domácí vepřové škvarky, celozrnný pšenično-žitný chléb, listy zeleného salátu (vše koupíte na farmářském trhu)

DOMÁCÍ PÁLIVÝ DŽEM: 5 jablek, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 cm zázvoru, 1 lžička mletého chilli, 1 lžičky kurkumy, 1 celá skořice, 2 hvězdičky badyánu

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Dejte je do kastrolu a bohatě zasypte cukrem, podlijte octem a 3 lžícemi vody a nechte chvilku odležet. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Vymačkejte šťávu a přilijte ji k jablkům, přidejte mleté chilli papričky, kurkumu, skořici i badyán a promíchejte. Směs vařte na mírném ohni tak dlouho, až jablka změknou. Pak odstraňte koření a směs rozmixujte. Nechte vychladnout. Paštiku nakrájejte na plátky, ozdobte listy salátu. Podávejte ji s domácím pálivým džemem a klobáskami. Jako příloha je nejlepší celozrnný chléb.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Včera | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

19. 8. | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…