Domácí farmářské menu: Připravte si hostinu ze surovin z trhu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když si z trhu donesete domů čerstvou zeleninu, domácí klobásky a další dobroty, můžete uspořádat hostinu.

Domácí farmářské menu: Připravte si hostinu ze surovin z trhu

Předkrm: Farmářské klobásky a paštika s domácím pálivým džemem

6 porcí příprava: 50 minut + tuhnutí

1 sušená vepřová klobása, 2 domácí jelení klobásy, domácí paštika, domácí vepřové škvarky, celozrnný pšenično-žitný chléb, listy zeleného salátu (vše koupíte na farmářském trhu)

DOMÁCÍ PÁLIVÝ DŽEM: 5 jablek, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 cm zázvoru, 1 lžička mletého chilli, 1 lžičky kurkumy, 1 celá skořice, 2 hvězdičky badyánu

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Dejte je do kastrolu a bohatě zasypte cukrem, podlijte octem a 3 lžícemi vody a nechte chvilku odležet. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Vymačkejte šťávu a přilijte ji k jablkům, přidejte mleté chilli papričky, kurkumu, skořici i badyán a promíchejte. Směs vařte na mírném ohni tak dlouho, až jablka změknou. Pak odstraňte koření a směs rozmixujte. Nechte vychladnout. Paštiku nakrájejte na plátky, ozdobte listy salátu. Podávejte ji s domácím pálivým džemem a klobáskami. Jako příloha je nejlepší celozrnný chléb.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…