Dům plný umění!

Dům plný umění!

Sběratelka umění a módní návrhářka Lisa Perry nás pozvala do své luxusní rezidence na East Hamptonu, kterou si zařídila ve stylu šedesátých let.



Vesnice a farmy v Hamptonu vždycky přitahovaly umělce a spisovatele, kteří tu hledali klid na práci a inspiraci. V roce 1998 se jednou z nich stala Newyorčanka Lisa Perry, návrhářka popartové módy. Z velkoměsta se přistěhovala s celou rodinou.

Za svůj nový domov si vybrala přestavěný klášter. Zřejmě si ho vyhlédla v roce 1986, kdy si zahrál ve filmu. Natáčel se v něm snímek Sladká svoboda od Alana Aldy. V té době byl dům obložený červenými cihlami. Interiér byl luxusně přeplácaný.



Dnes by ho jeho bývalí majitelé nepoznali. Lisa Perry zapojila svou kreativitu a s láskou k pop-artu nechala dům zrekonstruovat. Díky geometrickým tvarům a výrazným barvám je to dnes její nejoblíbenější místo na světě.

Zapomeňte na pastelky

„Šedesátá a sedmdesátá léta pro mě představují to nejlepší umění, nejlepší módu, architekturu, nábytek i muziku,“ svěřuje se návrhářka, proč svůj dům stylizovala zrovna do stylu sixties. Nejde jen o bydlení pro ni a její dvě děti, zároveň je to muzeum Lisiných sbírek vintage oblečení a umění z 50., 60. a 70. let.

Naštěstí se na ně v domě, který je přezdívaný Beach House, našlo dost místa. Umělecké kousky ze soukromé sbírky se najdou ve všech dvanácti vzdušných pokojích. Interiér je zdoben geometrickými tvary – kruhy a pruhy, každá místnost svítí některou z primárních barev. Vymalováno je bílou, na jejímž pozadí umělecká díla i výrazné nábytkové solitéry lépe vyniknou.



„Mám ráda primární barvy, protože mi připomínají mé oblíbené umělce – Mondriana, Roberta Indianu a Ellswortha Kellyho. K barvám, které nejsou čisté, mám averzi. Tlumená modrá, pastelová růžová – zapomeňte na ně!“



„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Juicy.„

Více o této úžasné vile se můžete dočíst již v pondělí 12. dubna 2010.

ČTĚTE TAKÉ:


Jak se žije na zámku?

Doporučujeme

Články odjinud