Grilované krevety s římskou omáčkou

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Recept na dnešní den z extra velkých královských krevet.

Grilované krevety s římskou omáčkou



6 porcí

250 ml omáčky









Na krevety:

olivový olej

1 stroužek česneku, oloupaný a prolisovaný

hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř

24 extra velkých královských krevet (mražených nebo čerstvých)



Na omáčku:


1 plátek bílého chleba

olivový olej na smažení

3 lžíce mandlí

3 lžíce lískových ořechů

3 oloupané stroužky česneku

4 rajčata

listy z jednoho stonku petržele (ne kadeřavé)

1 lžíce mleté papriky

1 červená paprika

2 lžíce chilli pasty

4 lžíce balzamikového octa

4 lžíce sherry octa

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř



Krevety:

V míse smíchejte olej s česnekem rozsekaným nástavcem HC a dejte stranou. Krevetám
odstraňte hlavy a krunýře, ale ponechte ocasní ploutve. Vyjměte vnitřnosti a potřete
krevety olejem. Osmažte dorůžova (asi 2 minuty po každé straně).



Římská omáčka:


Na malém množství oleje osmažte chléb dozlatova, odstavte a nechte vychladnout. V
horké troubě upražte mandle a lískové ořechy, nechte vychladnout a oloupejte, nejlépe
pomocí papírového ubrousku.

V rozehřáté troubě nasucho opečte papriky ze všech stran, až ztmavnou a slupka se
začne uvolňovat. Dejte do hrnce, přiklopte a nechte 10 minut zchladnout, potom
oloupejte, nařízněte a odstraňte semeníky. Pomocí nástavce HC nasekejte petrželku.

Plátky chleba, ořechy a česnek nasekejte v nástavci BC. Přidejte ostatní suroviny
kromě octa a oleje a sekejte dohladka. Přidejte ocet a olej. Okořeňte podle chuti a
servírujte jako omáčku, do které se namáčí krevety.


Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick
Professional MR 5000.
Bližší informace naleznete zde.


Zdroj: Ewing PR



 




Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Včera | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…