Na krevety:
olivový olej
1 stroužek česneku, oloupaný a prolisovaný
hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř
24 extra velkých královských krevet (mražených nebo čerstvých)
Na omáčku:
1 plátek bílého chleba
olivový olej na smažení
3 lžíce mandlí
3 lžíce lískových ořechů
3 oloupané stroužky česneku
4 rajčata
listy z jednoho stonku petržele (ne kadeřavé)
1 lžíce mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce chilli pasty
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce sherry octa
olivový olej
sůl a čerstvě mletý pepř
Krevety:
V míse smíchejte olej s česnekem rozsekaným nástavcem HC a dejte stranou. Krevetám
odstraňte hlavy a krunýře, ale ponechte ocasní ploutve. Vyjměte vnitřnosti a potřete
krevety olejem. Osmažte dorůžova (asi 2 minuty po každé straně).
Římská omáčka:
Na malém množství oleje osmažte chléb dozlatova, odstavte a nechte vychladnout. V
horké troubě upražte mandle a lískové ořechy, nechte vychladnout a oloupejte, nejlépe
pomocí papírového ubrousku.
V rozehřáté troubě nasucho opečte papriky ze všech stran, až ztmavnou a slupka se
začne uvolňovat. Dejte do hrnce, přiklopte a nechte 10 minut zchladnout, potom
oloupejte, nařízněte a odstraňte semeníky. Pomocí nástavce HC nasekejte petrželku.
Plátky chleba, ořechy a česnek nasekejte v nástavci BC. Přidejte ostatní suroviny
kromě octa a oleje a sekejte dohladka. Přidejte ocet a olej. Okořeňte podle chuti a
servírujte jako omáčku, do které se namáčí krevety.
Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick
Professional MR 5000. Bližší informace naleznete zde.
Zdroj: Ewing PR
|