Grilujte na stovky způsobů

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Teplé počasí je tu a kdo může, tráví volný čas venku, nejlépe při příjemném posezení s rodinou a přáteli. Pro takovou příležitost se ideálně hodí grilované lahůdky



Chvíle volna si můžete zpříjemnit grilováním na unikátním grilu Brahma s revolučním systémem Aromaz®, který dodá pokrmům na sta vůní a chutí.



Příprava jídla pod šitým nebem se pomalu stává národním sportem a tomu odpovídá i nabídka grilů na trhu, ze kterých si vybere každý. Na výběr jsou od tradičních na dřevěné uhlí, přes elektrické až po plynové. Kromě klasické osvědčené nabídky se ovšem každoročně objevují zajímavé novinky. Poprvé si u nás například právě letos můžete vybírat z ucelené nabídky grilů renomované belgické společnosti Barbecook, které jsou pověstné nejen designem, ale i překvapivými nápady.



Do dvou nerezových misek můžete přilít aromatickou kapalnou směs, pivem nebo vínem, které následně váš pokrm provoní a ochutí.



Novinkou jsou například originální plynové grily Brahma vybavené revolučním systémem Aromaz®, které náš trh vstupují s mottem „více vůní více chutí“. Princip spočívá v tom, že systém Aromaz® ovlivňuje výslednou vůni jídla, takže umožňuje připravovat pokrmy na nesčetně způsobů. Jednoduše si například můžete steak s vůní piva, vína či bylinek nebo lososa s příchutí kopru. Součástí grilu jsou dvě nerezové misky, které stačí naplnit libovolnou kapalnou aromatickou směsí. Mohou to být buď sypké směsi předpřipravené speciálně pro systém Aromaz® s dubovým nebo jablečným aroma (rozpouští se ve vodě) nebo můžete improvizovat a připravit něco sami. Možností je nepřeberné množství, protože do misek lze přilít třeba pivo, víno nebo vodu s bylinkami,  rozmíchaným grilovacím či jiným kořením. Když je při grilování obsah misek uveden do varu, připravovaný pokrm uvolněné aroma absorbuje a získává novou chuť. Počet možností přípravy jídla tedy závisí jen na vaší fantazii a chuti experimentovat.





Gril Banika s horizontálním ohřevem vám nabídne výrazně zdravější přípravu jídla, které se nedostane do kontaktu s plameny.



Další zajímavou novinkou je gril Banika s vertikálním ohřevem, ve kterém se dá použít dřevěné uhlí i dřevo. Ocení ho především vyznavači klasického grilování, kterým vadí nezdravé odkapávání omastku do plamene. Protože v tomto případě se jídlo griluje ve svislé poloze, kdy se nedostane do přímého kontakt i ohněm a tuk bezpečně odtéká do speciální sběrné misky. Stejně dobře jako na grilování může tento gril při romantickém posezení posloužit i jako venkovní krb.



Zdroj a foto: Mountfield

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…