Houbařské menu: Vyzkoušejte paštiku nebo polévku z lišek

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Toto nadšení máme asi v genech. Když rostou, vyrážíme do lesů, do krve se přeme o recepty a v sezoně je můžeme mít den co den na talíři. Houby jsou prostě naše vášeň.

Houbařské menu: Vyzkoušejte paštiku nebo polévku z lišek

Předkrm: Paštičky z listového těsta plněné houbami

4 porce příprava: 45 minut

250 g chlazeného listového těsta, 1 vejce, 250 g hřibovitých hub, 1 šalotka, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 snítka tymiánu, sůl a pepř, 50 ml bílého vína, 50 ml sladké smetany 33%, 1 lžíce nasekané pažitky

Listové těsto rozválejte na plát. Vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 10 cm a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem. Vykrojte další 4 kolečka stejného průměru. Do nich vykrojte menší kolečka, aby vznikly kroužky. Položte je na potřená kolečka tak, aby vznikly okraje. Opět potřete vejcem. Plech vložte do trouby a košíčky (paštičky) pečte 15 minut při teplotě 200 °C. Houby a šalotku nakrájejte. V pánvi zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Pak přidejte houby a lístky tymiánu. Osolte, opepřete a restujte asi 5 minut. Pak vlijte víno a duste dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte smetanu a krátce svařte. Houbovou směsí naplňte upečené paštičky a posypte je nasekanou pažitkou.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…