Hovězí hody: Nejlepší žebra, roštěná i steak

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Že uděláte super pochoutku z roštěnce, o tom není pochyb, ale stejně famózně mohou chutnat i žebra, pupek nebo oháňka. Klíčem k úspěchu je dlouhá, pomalá příprava a dobře vyzrálé maso.

Hovězí hody: Nejlepší žebra, roštěná i steak

Roštěná na červeném víně

4 porce, příprava: 4 hodiny

800 g hovězí roštěné v celku, mletý černý pepř, sůl, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na osminky, 2 mrkve nakrájené na kostičky, 1 celá neoloupaná hlavička česneku, 1 lžíce hnědého cukru, 300 ml červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml hovězího vývaru, 400 g cherry rajčátek nakrájených na čtvrtiny (mohou být i z konzervy), 3 bobkové listy

Maso opepřete a osolte, potřete octem a nechte odležet. V pekáčku rozpalte olej a zprudka opečte maso ze všech stran. Vyjměte ho a uchovejte v teple. Do pekáčku přidejte cibuli a zeleninu, osmažte ji dozlatova a zasypte cukrem. Nechte jej zkaramelizovat a vše zalijte vínem. Pak přidejte další suroviny, nakonec maso, zakryjte, dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pomaličku pečte asi 3 až 4 hodiny. Když se všechna tekutina odpaří, podlijte obsah pekáčku vývarem nebo vodou. Podávejte s rýží či bramborovými noky.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Dnes | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Včera | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

10. 12. | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…