Hovězí hody: Nejlepší žebra, roštěná i steak

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Že uděláte super pochoutku z roštěnce, o tom není pochyb, ale stejně famózně mohou chutnat i žebra, pupek nebo oháňka. Klíčem k úspěchu je dlouhá, pomalá příprava a dobře vyzrálé maso.

Hovězí hody: Nejlepší žebra, roštěná i steak

Roštěná na červeném víně

4 porce, příprava: 4 hodiny

800 g hovězí roštěné v celku, mletý černý pepř, sůl, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na osminky, 2 mrkve nakrájené na kostičky, 1 celá neoloupaná hlavička česneku, 1 lžíce hnědého cukru, 300 ml červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml hovězího vývaru, 400 g cherry rajčátek nakrájených na čtvrtiny (mohou být i z konzervy), 3 bobkové listy

Maso opepřete a osolte, potřete octem a nechte odležet. V pekáčku rozpalte olej a zprudka opečte maso ze všech stran. Vyjměte ho a uchovejte v teple. Do pekáčku přidejte cibuli a zeleninu, osmažte ji dozlatova a zasypte cukrem. Nechte jej zkaramelizovat a vše zalijte vínem. Pak přidejte další suroviny, nakonec maso, zakryjte, dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pomaličku pečte asi 3 až 4 hodiny. Když se všechna tekutina odpaří, podlijte obsah pekáčku vývarem nebo vodou. Podávejte s rýží či bramborovými noky.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek

Včera | Vytrvalé rostliny vydrží na stanovišti řadu let, ale některé časem ztratí původní tvar nebo…

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

19. 8. | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

18. 8. | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…