Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Sezona jahod je v plném proudu. Pokud nevíte, co s nimi, inspirujte se našimi recepty. Třeba v kombinaci s kachními prsíčky i lehkým salátem.

====Perníkové tartaletky====

=

Příprava: 80 minut

4 porce:

TARTALETKY:
* 115 g másla
* 3 lžíce třtinového cukru
* 2 lžíce melasy
* 1 žloutek
* 200 g hladké mouky
* 3 lžičky mletého zázvoru
* po 1 lžičce mleté skořice, mletého nového koření a soli

KRÉM:
* 200 g mascarpone
* citronová kůra a šťáva

TOPING:
* 160 ml smetany
* 155 g hnědého cukru
* 50 g másla
* 2 lžičky vanilkové esence

Na toping smíchejte na mírném ohni v kastrolu všechny suroviny, až se cukr a máslo rozpustí. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout.

Na krém smíchejte mascarpone, citronovou kůru a šťávu a dejte chladit.

V mixéru utřete máslo, cukr a melasu. Za stálého šlehání přidejte žloutek. Pomalu přisypte mouku a koření. Přemístěte na pracovní plochu a ručně zpracujte v těsto. Zabalte do plastové fólie a dejte asi na půl hodiny do ledničky. Pak vyválejte mezi pečicím papírem na tloušťku asi 4 mm. Přemístěte do formiček, propíchejte vidličkou a nechte asi 15 minut chladit.

Troubu předehřejte na 180 °C. Tartaletky zakryjte pečicím papírem a zasypte fazolkami. Pečte 8 až 10 minut. Odstraňte fazole a vyndejte z forem. Dejte péct na dalších 8 až 10 minut, aby se plně propekly. Vystydlé naplňte krémem, přidejte čerstvé jahody a polijte topingem.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

INSPIRACE: Nejkrásnější dětské pokoje pro malé i větší holky

Dnes | Chystáte se dceři zařídit nový pokojíček nebo proměnit ten stávající, ale stále nemáte představu,…

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Jak připravit džem, sirup a rosolku neboli likér z květů růží

Včera | Patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Věděli jste…

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

Aby záda při zahradničení nebolela aneb Jak založit vyvýšený záhon

17. 8. | Vyvýšené záhony s vhodnou výškou a šířkou mají mnoho výhod: Jsou estetické a nekonečně variabilní,…

Neotřelé recepty na zahradní párty

Neotřelé recepty na zahradní párty

16. 8. | Chcete se u grilu blýsknout před přáteli zajímavými recepty? Krásným letním víkendům už je skoro…