Jak chytře zpracovat celé kuře

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Vyhazování potravin je stejně zbytečné jako plýtvání penězi. Naučte se s námi zpracovat celé kuře tak, jako to uměly naše babičky. Pokud ho totiž koupíte celé a ne porcované, kilogram masa vyjde až na polovinu ceny.

Jak chytře zpracovat celé kuře

Kuřecí polévka s kroupami

4 porce příprava: 2 hodiny

skelet a odřezky z 1 většího kuřete, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 cibule, 200 g ječných krup, sůl, 3 mrkve, 2 petržele, 50 g másla, 1 pórku, 200 g brokolice

Skelet rozeberte na menší kusy. Přidejte koření a cibuli i se slupkou, zalijte asi 2 litry studené vody a na malém plameni nechte lehce probublávat (ne vřít!) nejméně 1,5 hodiny. Ze začátku vaření sbírejte lžící pěnu. Kroupy propláchněte vodou a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo a osmahněte na kousku másla, až změknou. Pórek nakrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na malé růžičky. Vývar sceďte, z kostí oberte maso, odeberte kůže. Vývar přiveďte opět k varu, přidejte orestovanou zeleninu, pórek, brokolici, maso i kroupy, dochuťte solí a ještě asi 2 až 3 minuty provařte.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Včera | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

19. 9. | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…