Jak na to: Tipy na úklid domácnosti snadno, rychle a bez chemie | iStock

iStock

Jak na to: Tipy na úklid domácnosti snadno, rychle a bez chemie

Plánujete velký jarní úklid? Máte pocit, že už se doma nemůžete hnout a chystáte se dělat pořádek? Máme pro vás pár zajímavých rad a osvědčených tipů, které vám práci ulehčí.

Rychlý úklid

Uklízení nepatří k příliš populárním činnostem. Bez něj by se ale naše domácnost brzy proměnila v jedno velké smetiště. Možná i proto uklízí podle provedených průzkumů většina žen téměř denně. Domácím pracem věnujeme dokonce až tři hodiny denně, o víkendu ještě víc. Často nám už pak nezbývá čas ani energie pro naše nejbližší. To se dá ale snadno změnit. Stačí si jen práci v domácnosti dobře zorganizovat, využít osvědčené tipy profesionálů. Uvidíte, že vám pak práce půjde mnohem lépe od ruky.

Víte, co ženy rády dělají v koupelně při uklízení?

Pokud nechcete svůj byt zbytečně zamořovat silnými chemikáliemi, vyzkoušejte třeba léty ověřené triky našich babiček. Těm k úklidu stačilo jen to, co měly doma ve spíži či komoře. Nejenže můžete mít dobrý pocit, že jste udělali něco pro naše životní prostředí, ale navíc i ušetříte.

Jak odstranit psí chlupy

Jsme milovníci zvířat. Domácího mazlíčka mají doma téměř tři čtvrtiny Čechů. Pokud tedy vlastníte kočku, psa nebo snad dokonce oba dva, pak zcela jistě bojujete s chlupy, které jsou snad všude, na koberci, na pohovce i v jídle. Určitě proto oceníte pár praktických tipů, jak se jich snadno a rychle zbavit:

Vrhněte se na úklid! Domácí práce vám dokonale vytvarují postavu

Jak vyčistit žaluzie

Máte na oknech žaluzie? Jsou moderní, praktické, efektivní. Určitě už jste ale přišli také na to, že se na nich usazuje a drží prach a mastnota. Jak je vyčistit, aby zase zářily čistotou? Způsobů je hned několik. Které to jsou, se dozvíte v následujícím článku.

Jak vyčistit vzduch

Máte pocit, že se vám doma špatně dýchá? Trápí vás alergie? Možná potřebujete také vyčistit a osvěžit vzduch. Nemusíte kvůli tomu ale hned kupovat čističku. Podívejte se, jak vzduch udržet co nejčistší i bez drahých spotřebičů.

Jak uklidit lyže a snowboardy

Zima už se chýlí ke konci. Čeká nás velký jarní úklid. Odložené lyže, snowboardy a všechno to objemné zimní oblečení a další vybavení nám doma začínají překážet. Je načase je někam uložit. Dalších devět měsíců to totiž nebudete potřebovat. Prozradíme vám, jak to všechno zvládnout rychle a přitom efektivně.

Jak bezbolestně vyhodit staré věci

Pokud nemáte nafukovací byt a nechcete si doma připadat jako sardinky, vyřešte přebytek věcí raději dříve než později. Možností existuje hned několik! Vyberte si tu, která je vám nejbližší.

Které věci můžete vyhodit, abyste byla o 10 procent šťastnější?

Doporučujeme

Články odjinud