Jako na jehlách: Tipy na skvělé špízy

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Pozvěte na návštěvu přátele nebo příbuzné. K vínu a povídání se hodí špízy všeho druhu. V boji za super večer neváhejte použít jakékoliv zbraně: Jehly, větve, kordy i meče.

Jako na jehlách: Tipy na skvělé špízy

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

8–12 špízků příprava: 20 minut + marinování

600 g jehněčího masa, sůl a čerstvě mletý pepř, 8–12 větviček rozmarýnu, olej na opékání

MARINÁDA: 100 ml rostlinného oleje, 3 najemno nasekané stroužky česneku, 1–2 jemně nakrájené chilli papričky, šťáva ze 2 citronů

Maso nakrájejte buď na dlouhé proužky, nebo na malé kousky. Osolte je a opepřete. Všechny ingredience na marinádu smíchejte, maso do ní naložte a nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě. Rozmarýnové větvičky potřete marinádou a napíchejte na ně naložené maso. Špízy opékejte na oleji na pánvi při vysoké teplotě asi 3 minuty z každé strany. Hotové uchovejte v teple.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…