Jaký skleník pořídit na zahradu

Jaký skleník pořídit na zahradu

S končícím únorem a nastupujícím březnem si možná někteří z Vás pohrávají s myšlenkou nákupu skleníku. Možností je spousta a každému vyhovuje něco jiného. Jsou lidé, co nedají dopustit na hliníkové skleníky a polykarbonát a stejná skupina lidí, ne-li větší, dá přednost skleníkům z pozinkovaného plechu a skla.

Česká Republika má velmi proměnné počasí a vybrat ten správný skleník není jednoduché. To, co jinému funguje bez problému v jižních Čechách, na Vysočině fungovat nemusí a naopak. Skleníky z pozinkovaného plechu však fungují skvěle za každých podmínek a po celé republice. Jejich robustní konstrukce odolá náporu větru i větší nadílce sněhu a navíc budete mít na zahradě stavbu, která upoutá okolí a zvýší estetickou hodnotu Vaší zahrady.

Ano, i takto je třeba uvažovat nad skleníkem. Skleník není jen zdroj zeleniny a ovoce, ale při dnešních možnostech barevných úprav konstrukce a široké škále doplňků, se skleník stává samostatným prvkem, kterým se lze chlubit a mít z něho radost. Ani ceny skleníků z pozinkovaného plechu nejsou dnes již nijak závratné. Společnost Limes má v nabídce 3 základní řady skleníků, ze kterých si vybere každý.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Exkluzivní řada skleníků Primus, u které si zákazník může vybrat kvalitní práškovou vypalovací barvu již v základní ceně a s doplňky, které u jiných výrobců nenaleznete, jako jsou dělené dveře a lamelové boční okno, uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.

Řada skleníků Variant je zlatou střední cestou, kdy si zákazník může opravdu vymýšlet a široká paleta příslušenství a možností úprav skleníku mu zaručuje, že za svoje peníze dostane opravdu maximum.

A nakonec řada Hobby. Skleníky Hobby jsou jednoduché skleníky pro nenáročné zákazníky a svými kompaktními rozměry nabízejí možnost mít skleník i na malé zahrádce. Typová řada Hobby byla vytvořena s ohledem na minimální cenu při zachování všech důležitých vlastností pozinkovaných skleníků.

U všech skleníků je možné volit mezi sklem a polykarbonátem. Základy pod skleníky je nejlepší vybudovat z betonu nebo ztraceného bednění. U některých skleníků lze také využít podkladový rám, který betonové základy plně nahradí.

Další informace naleznete na www.limes.cz.

Doporučujeme

Články odjinud