Každý to rád po svém...

| Autor: PR | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jedinečná kombinace zeleniny a koření v Podravce pomáhá v kuchyni už od 50. let. Mnoho dnešních babiček ji zná z receptů pod původním názvem – Vegeta. Jenže život je změna, z Vegety je Podravka a k Podravce "klasik" přibyly další tři – pikant, light a s bylinkami. O tři důvody k radosti víc pro každého, kdo to rád po svém.

Podravka "klasik" je pojem a generace kuchařek na ni nedají dopustit. Vyvážená kombinace sušené mrkve, petržele, petrželové nati, cibule a celeru a další zeleniny s kořením totiž nepřebije vlastní aroma jídla, ale výborně ho doplní. Báječně se hodí do polévek, omáček, k zelenině, masu, rybám i drůbeži.

S Podravkou pikant kdykoli dokážete, že ostrá jídla nejsou dominantou pouze mužů. Kombinace chilli papriček, česneku, koriandru, zázvoru, červené pálivé i sladké papriky a dalšího koření přiostří každé maso, guláš nebo třeba fazole. A mexická jídla budou od originálu k nerozeznání…

Podravka light je oblíbená mezi vyznavači zdravého stravování. Neobsahuje žádný glutaman sodný, a hodí se tak i pro osoby se speciálními stravovacími potřebami. Jedinečný mix sušené zeleniny a koření v Podravce light báječně vyzdvihne lehkou chuť zeleninových salátů, ryb i mořských plodů. Ani polévky, omáčky nebo rýže se jí nebrání.

Podravka s bylinkami přinese do kuchyně náladu Středomoří. Spolu s rajčaty ho připomínají i bylinky – rozmarýn, majoránka, šalvěj, oregáno, bazalka, koriandr a bobkový list. Takto harmonicky vyladěná kombinace dodá jídlu pravý punc středomořské kuchyně.

Podravka s bylinkami se výborně hodí k těstovinám, rizotům, pizzám, výborně s ní doladíte i rýži, zeleninu, omáčky, grilovaná masa, zeleninu. Prospějete i svému zdraví - rozmarýn, majoránka, šalvěj, oregáno mají detoxikační účinek!
Ať si vyberete jednu nebo zkompletujete v kuchyni všechny příchutě Podravky, máte jistotu prvotřídních ingrediencí. V kuchyni pak bude platit víc než kde jinde: S chutí do toho, půl je hotovo!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Včera | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…