Každý to rád po svém...

| Autor: PR | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jedinečná kombinace zeleniny a koření v Podravce pomáhá v kuchyni už od 50. let. Mnoho dnešních babiček ji zná z receptů pod původním názvem – Vegeta. Jenže život je změna, z Vegety je Podravka a k Podravce "klasik" přibyly další tři – pikant, light a s bylinkami. O tři důvody k radosti víc pro každého, kdo to rád po svém.

Podravka "klasik" je pojem a generace kuchařek na ni nedají dopustit. Vyvážená kombinace sušené mrkve, petržele, petrželové nati, cibule a celeru a další zeleniny s kořením totiž nepřebije vlastní aroma jídla, ale výborně ho doplní. Báječně se hodí do polévek, omáček, k zelenině, masu, rybám i drůbeži.

S Podravkou pikant kdykoli dokážete, že ostrá jídla nejsou dominantou pouze mužů. Kombinace chilli papriček, česneku, koriandru, zázvoru, červené pálivé i sladké papriky a dalšího koření přiostří každé maso, guláš nebo třeba fazole. A mexická jídla budou od originálu k nerozeznání…

Podravka light je oblíbená mezi vyznavači zdravého stravování. Neobsahuje žádný glutaman sodný, a hodí se tak i pro osoby se speciálními stravovacími potřebami. Jedinečný mix sušené zeleniny a koření v Podravce light báječně vyzdvihne lehkou chuť zeleninových salátů, ryb i mořských plodů. Ani polévky, omáčky nebo rýže se jí nebrání.

Podravka s bylinkami přinese do kuchyně náladu Středomoří. Spolu s rajčaty ho připomínají i bylinky – rozmarýn, majoránka, šalvěj, oregáno, bazalka, koriandr a bobkový list. Takto harmonicky vyladěná kombinace dodá jídlu pravý punc středomořské kuchyně.

Podravka s bylinkami se výborně hodí k těstovinám, rizotům, pizzám, výborně s ní doladíte i rýži, zeleninu, omáčky, grilovaná masa, zeleninu. Prospějete i svému zdraví - rozmarýn, majoránka, šalvěj, oregáno mají detoxikační účinek!
Ať si vyberete jednu nebo zkompletujete v kuchyni všechny příchutě Podravky, máte jistotu prvotřídních ingrediencí. V kuchyni pak bude platit víc než kde jinde: S chutí do toho, půl je hotovo!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat astry, zářivé hvězdy podzimu

Jak pěstovat astry, zářivé hvězdy podzimu

Dnes | Astry s množstvím tvarů, velikostí a barev byly v polovině 19. století všeobecně rozšířeným druhem…

Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

24. 9. | 3 | Máte rádi houbaření? Pak se jistě radujete, že je tu stále období, kdy rostou. Pro zajímavé druhy…

Jak pěstovat vavřín neboli bobkový list

Jak pěstovat vavřín neboli bobkový list

24. 9. | Pěstovat jej můžeme i doma, nejen jako stálezelenou rostlinu, ale dobře usušené listy využijeme i v…

Nový katalog IKEA 2018: Tyto novinky nás zaujaly

Nový katalog IKEA 2018: Tyto novinky nás zaujaly

23. 9. | Designové nádobí Backig, křeslo Koarp, komoda Visthus – to jsou jen tři kousky z nového katalogu…