Klasika z rakouských hor: 7 receptů, které musíte vyzkoušet

Klasika z rakouských hor: 7 receptů, které musíte vyzkoušet

Chystáte se během zimních měsíců na dovolenou do rakouských Alp? Jestli ano, tajně vám závidíme. Pokud se musíte spokojit s českými horami, doporučujeme vám si alespoň připravit několik delikátních rakouských receptů.

Hasenöhrl (Zaječí uši)

Zaječí uši se nesmaží jen v Rakousku, oblíbené jsou i v německém Bavorsku a popularní začínají být i u nás. Nejčastěji se smaží v období masopustu. Zamilují si je děti i dospělí. Recept na Zaječí uši najdete zde.

Almnüsse (Smažené koblížky)

Almnüsse jsou podobné jako Hasenöhrl. Ideální pro děti, navíc nenáročné na přípravu. Oblíbené jsou nejen v Rakousku, ale i v německém Bavorsku. Recept na Smažené koblížky najdete zde.

Klepněte pro větší obrázek

Smetanové fleky se zelím

Skvělý tip na dnešní oběd. Garantujeme, že si je zamilují nejen děti, ale i dospělí a jídlo hned zmizí. Recept na Smetanové fleky se zelím najdete zde.

Chuť jihu: Upečte si šťavnatý pomerančový koláč!

Liptauer

Pomazánky se na cestování hodí skvěle. Jsou rychle připravené, dají se dobře převážet a večer je s chutí zakousnete s dobrým chlebem. Liptauer se vyrábí z bryndzy, ale použít můžete i jiný smetanový sýr. Pro pikantní chuť doporučujeme přidat špetku pikantní papriky. Recept na Liptauer najdete zde.

Erdäpfelkas

Další variantou na skvělou pomazánku je Erdäpfelkas, která je bez masa a opět ji máte za pár minut hotovou. Oceníte především křupavost pažitky a petrželky, které se k uvařeným bramborám skvěle hodí. Recept na Erdäpfelkas najdete zde.

Jak zrychlit metabolismus: Pár tipů, které vám pomohou zhubnout

Sádlová pomazánka

Ideální pokrm pro muže, který ho ocení po náročném dni na horách. Škvarková pomazánka se hodí k dobrému chlebu a zasytí. Je dobré používat kvalitní vepřové sádlo. Recept na Sádlovou pomazánku najdete zde.

Špekové knedlíky s máslem

Příprava špekových knedlíků zabere sice více času a je pro trochu zdatnější kuchaře, ale věříme, že to stojí za to. Doporučujeme použít pravý tyrolský špek, ať si více připadáte jako v Rakousku na horách. Recept na Špekové knedlíky s máslem najdete zde.

Tady najdete další tipy na lahodnou večeři nejen pro vegetariány.

Doporučujeme

Články odjinud