Královský ořešák

Královský ořešák

Vlašské ořechy, plody ořešáku královského, pojídáme už od pravěku. Víte, co zdravého se skrývá ve skořápce?

Vlašský ořech je velice výživný, neboť obsahuje asi 70 % tuků, přičemž většinu tvoří zejména zdravé nenasycené mastné kyseliny.

Zbytek zahrnují z větší části proteiny neboli bílkoviny a ještě sacharidy, tedy cukry. Omega-3-mastná kyselina, kterou jsou vlašáky nadupané, funguje jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám.

Ořech je též zdrojem vitaminu E, B1 a B6. Navíc se pyšní ještě obsahem soli, kyseliny listové a minerály jako hořčíkem, mědí a zinkem. Super zdravý koktejl působí pozitivně na psychiku, uzdraví zničené vlasy, kůži, nehty a nadto zvyšuje sexuální potenci!

Svatá peckovice

Vlašské ořechy též podporují rozvoj dětského mozku. Ostatně oříšek se tomuto orgánu nápadně podobá.

Konzumace těchto plodů má rovněž protizánětlivé účinky, které jsou patrné především u lidí se sklonem k srdečním a cévním onemocněním. Regulujte krevní tlak a udržujte si nízkou hladinu cholesterolu díky jejich zobání!

ČTĚTE TAKÉ:
Nesmrtelnost bílé košile!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud