Krémové polévky: Zasytí i zahřejí

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Jak se krátí den a přibývá chladu, dostáváme chuť na syté polévky. Nejen k obědu nebo k večeři, ale i jako vydatnou snídani či svačinu. Ochutnáte naše favority?

Krémové polévky: Zasytí i zahřejí

Kuřecí po balkánsku

4 porce příprava: 95 minut

1 kuře, 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 2 bobkové listy, sůl a pepř, 1 plechovka cizrny, 200 ml smetany ke šlehání, šťáva z 1 citronu + na ozdobu, 2 jarní cibulky, 160 g sýra feta, plátky citronu a chilli vločky k podávání

Kuře zalijte vodou a přiveďte k varu. Pěnu sbírejte. Mezitím zeleninu nakrájejte na kousky. Přidejte ji ke kuřeti s cibulí a bobkovým listem, plamen stáhněte na minimum a „táhněte“ asi 60 minut. Když maso začíná odpadat od kosti, vývar slijte, osolte a opepřete. Maso oberte. Cizrnu slijte a asi 3 jí dejte do vývaru. Přilijte smetanu a 5 minut provařte. Odstavte, rozmixujte a ochuťte citronem. Cibulku nakrájejte nadrobno, fetu na kostičky. Vložte spolu s masem a zbytkem cizrny do polévky a nechte je prohřát. Podávejte ji s plátky citronu a poprášenou chilli vločkami.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Vánoční aranžování snadno a levně: využijte zahradních dřevin

Včera | Vánoční aranžmá se dá vytvořit téměř výhradně ze zdrojů z vlastní zahrady a blízkého okolí. Kromě…

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

13. 12. | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

12. 12. | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…