Lehké večeře s vůní podzimu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což ovšem nemusí znamenat těžkého. I podzimní zelenina nabízí mnoho možností, jak ji připravit znovu a jinak!

Lehké večeře s vůní podzimu

Rostbíf s bylinkovými bramborami

4 porce příprava: 45 minut + marinování

1,3 kg nízkého roštěnce, rostlinný olej, 1 kg brambor typu C, sůl a pepř, 100 ml olivového oleje, 2 hrsti bylinek (bazalka, rozmarýn, plocholistá petržel, tymián, šalvěj), červené chilli papričky, 50ml plnotučného mléka, 100 g rukoly MARINÁDA: 4 lžičky soli, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžičky mletého pepře, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce nasekaného oregana, špetka kajenského pepře, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce dijonské hořčice

Maso očistěte. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a maso jí důkladně obalte. Nechte do druhého dne odležet v ledničce (marinovat maso můžete až 5 dní, jen je potřeba každý den ho otočit). Troubu zapněte na 140 °C. V hluboké pánvi nebo pekáči rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran (i z bokul) zprudka opečte dozlatohněda. Pak ho zabalte do alobalu a vložte asi na 25 minut do trouby. Mezitím uvařte oloupané a nakrájené brambory doměkka. Asi 75 ml olivového oleje rozmixujte s bylinkami a chilli papričkou do konzistence pasty. Uvařené brambory rozšťouchejte na kaši. Pak do nich metlou zašlehejte bylinkovou pastu, zbytek oleje (podle potřeby i o trochu víc) a horké mléko. Míchejte, dokud kaše nemá jemně krémovou konzistenci. Podávejte s tenkými plátky rostbífu a rukolou. Zbytek masa použijte na večeři třeba do sendvičů.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Inspirace: Jak originálně ukládat hrnky v kuchyni

Inspirace: Jak originálně ukládat hrnky v kuchyni

Dnes | Také máte doma spoustu různých hrnků, hrnečků a šálků? Pak určitě řešíte, kam je dát. Ve skříňkách…

Recepty na víkend: Tortily, salát a italské rizoto

Recepty na víkend: Tortily, salát a italské rizoto

Dnes | Rozmýšlíte se, co vařit o víkendu, a nechcete českou klasiku, knedlíky, brambory, omáčky a vepřové?…

Tipy na podzimní květiny do truhlíku aneb Jak ozdobit balkón na podzim

Tipy na podzimní květiny do truhlíku aneb Jak ozdobit balkón na podzim

Včera | Balkón může být i na podzim plný květů, pokud nahradíme dožívající letničky výsadbou rostlin, které…

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

20. 9. | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…