Léto u grilu: Inspirace z masa a ryb

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Ať už holdujete klasickým nebo méně otřelým receptům, u grilu se většinou sklouzne jen k osvědčené klasice. Berte tyhle naše nápady jako impulz ke změně, protože ryba nemusí být jen pstruh na másle. A burger připravíte i z uzeného kapra nebo sumce.

Léto u grilu: Inspirace z masa a ryb

Špízy z candáta s cuketou

4 porce příprava: 40 minut

2 červené chilli papričky, šťáva z 1 citronu, 120 ml olivového oleje, 500 g filetů z candáta, 120 g uzené šunky, 150 g bílého chleba, 1 lžička sušeného oregana, sůl a pepř, 2 malé cukety

Omyté papričky opečte na grilu, dokud se na nich nezačnou dělat puchýřky. Nechte je zapařit v sáčku, zbavte stopek a semínek, oloupejte a nakrájejte na proužky. Smíchejte s citronovou šťávou, 4 lžícemi oleje, osolte a opepřete. Candáta podle potřeby zbavte kůže a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Plátky šunky poskládejte tak, aby vznikly malé „komínky“, chleba nakrájejte na kostičky stejně velké, jako je ryba. Střídavě vše napíchejte na grilovací jehly. 3 lžíce oleje smíchejte s oreganem, pepřem a trochou soli. Touto směsí potřete špízy a ty vložte na gril. Za občasného potření ochuceným olejem grilujte asi 8 minut. Cukety nakrájejte na podélné plátky a přepulte. Potřete stejným olejem jako špízy a z obou stran opečte na grilu. Podávejte se špízem a pokapané olejem s grilovanou papričkou. Skvělé je přihodit i čerstvou mátu.

Náš TIP: Místo candáta můžete použít i jinou bílou sladkovodní rybu, třeba kousky okouna nebo amura. Preferujte ale dravce, jejich maso je jemnější a na špízy se bude víc hodit.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Dnes | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Včera | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…