Máte doma kvalitní nože? Pak o ně musíte vhodně pečovat!

| Autor: PR | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení | komerční sdělení

Kvalitní a ostré nože jsou základem nejen každé profesionální kuchyně, ale měly by být samozřejmostí i v domácnostech, neboť značně usnadňují práci. Proto je o ně nutné pečovat…

Máte doma kvalitní nože? Pak o ně musíte vhodně pečovat!

Bez kvalitních nožů to v kuchyni nepůjde

V kuchyni a v jídelně se samozřejmě nelze obejít bez elegantních jídelních sad, příborů a především kvalitních hrnců. Jenomže příprava většiny pokrmů začíná jejich krájením, a proto je nutné mít doma hned několik špičkových nožů. Doporučit vám přitom můžeme jak klasické nože s ocelovým ostřím, tak variantu s nepřilnavým povrchem či oblíbené keramické nože. Ty všechny seženete mezi noži Banquet na Vetroshop.cz, takže se můžete porozhlédnout právě zde.

Péče o nože. Co dělat, a čeho se vyvarovat?

Péče o nože není nijak složitá. Spíše je nutné dodržovat několik pravidel, protože v takovém případě vám každý nůž vydrží skutečně dlouho v takřka stoprocentním stavu.

  • Klíčové je už správné užívání. Při krájení je totiž potřeba použít vyhovující podklad a nejlepší řešení je stále klasické dřevěné prkénko.
  • Nože nemyjte v myčce! Nárazy a chemikálie totiž nemusí dělat dobře jejich ostří. Myjte je tedy pouze v teplé mýdlové vodě.
  • Každý nůž je po omytí samozřejmě nutné důkladně usušit a teprve poté jej dát na své místo. I to má podstatný význam.
  • Při skladování je důležité, aby se jednotlivé nože vzájemně nedotýkaly. V ideálním případě je tedy uchovávejte ve stojanech.
  • Nože je nutné správně a pravidelně brousit. A samozřejmě byste je měla používat k činnostem, k nimž jsou určeny, tedy rozhodně ne k otevírání konzerv apod.

Další články z rubriky

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Včera | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

25. 7. | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…