Mistrovský bramborový salát je z oliv a rajčat

| Autor: MS | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

První oficiální mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu HELLMANN´S Cup 2007 má svého vítěze. Držiteli mistrovského titulu se stali Jan Kopřiva a Roman Hamřík z Brna, budoucí profesionální kuchaři, zatím žáci Střední školy potravinářské a služeb Brno, Charbulova ul.

Mratín 1.12.2007 - Do samotného finále HELLMANN´S Cup 2007 – Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu se probojovalo pět mistrovských bramborových salátů. Hodnocení odborné poroty, ve které mimo jiné zasedli zpěvačka Heidi Janků a moderátor Luboš Xaver Veselý, bezesporu ukázalo, že sázka na originalitu, nápaditost a mimořádnou vyváženost chuti se budoucím kuchařským profesionálům vyplatila.

Vítězný bramborový salát, jehož přesný recept je uveden níže, mimo poroty ocenili i přítomní diváci. Mistrovství republiky se v Mratíně stalo i zajímavou společensko zábavní akcí a několik stovek přítomných návštěvníků ji bralo jako příjemnou předvánoční inspiraci. Oběma vítězům poblahopřál blahopřejným telegramem také jeden z největších znalců bramborového salátu, gurmán a bavič Petr Novotný. Pořadatelé mají už v této chvíli více než třicet přihlášek do příštího ročníku, tedy HELLMANN´S Cupu 2008.


PIKANTNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT S OLIVAMI A SUŠENÝMI RAJČATY

Vychlazené vařené brambory nakrájíme na stejnoměrné hranolky, osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájený řapíkatý celer, cukrový hrášek, sterilované cibulky a jablka.

Promícháme, přidáme dressing z majonézy a zakysané smetany a opět lehce promícháme.

Do salátu přidáme zelené a černé olivy, krájené na kolečka, sušená rajčata krájená na nudličky a nakládanou bazalku s feferony.

Salát lehce promícháme a zdobíme rybízovými rajčátky a čerstvou meduňkou.


zdroj: PromoArt

Další články z rubriky

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla!

Včera | Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení.…

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu

25. 2. | Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen…

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

Co je kapková závlaha? Ušetří vám peníze

23. 2. | Zalévat pitnou vodou na zahradě je luxus. Ale jak ušetřit a přitom poskytnout rostlinám dostatek…

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

22. 2. | Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou…