Modrobílá linie

| Autor: Ondřej Košík | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Svěžejší - a češtější - barevnou kombinaci si lze jen těžko představit. Prozáří podzimní dny vzdušnou vzpomínkou na léto i čistou elegancí.





Lidová řemesla vždycky patřila k silným stránkám české tradice. Přes svůj venkovský původ působí vysloveně elegantně a nemalou zásluhu na tom má v tomto případě i čistý půvab modré a bílé. Řemeslné techniky využívaly možnosti všech přírodních materiálů, jako je například kukuřičné šustí. Výroba byla rozšířena hlavně na jižní Moravě.













* Kanafasový kostkovaný ubrousek, porcelánový koník na kolečkách a kameninové svícínky


* Prostírání ze šustí, ručně pletené šatičky, čepička, dřevěné hrací kostky a látkový medvídek


* Ošatka, kanafasový kostkovaný ubrousek a dřevěný louskáček












* Látkoví koníčci - dekorace z modrotisku, dřevěné kuželky


* Stará forma na modrotisk, proutěný košík, modrotiskový ubrus, prostírání se vzorem holubice, modrotiskové chňapky


* Prostírání ze šustí, kanafasový ubrousek, hliněná žlutá miska, dřevěná lžíce, skleněné struhátko na jablíčka






Autor + foto: Ondřej Košík







Článek z časopisu Food

Komentáře

Komentářů celkem: 1
Nádhera, venkovský styl, vše pěkně procítěné, sladěné. Simulka*Adámek 10. 2. 2010 | 21:21

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostlinám. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostlinám. Jak je pěstovat?

Dnes | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…