Jak ozvláštnit klasickou hovězí pečeni? Se semínky z granátového jablka bude vypadat jako posypaná drahokamy!
Hovězí pečeně s granátovými jablky
6 porcí - příprava: 3,5 hodiny
- 1 kg hovězí pečeně (nízký roštěnec, zadní)
- 70 g špeku sůl a pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 200 g hrubozrnné hořčice
- 100 g hořčičných semínek
- růžový pepř
- 2 chilli papričky
- 50 g másla
- 2 granátová jablka
Maso prošpikujte, osolte, opepřete a orestujte na pánvi.
Potřete hořčicí a obalte v hořčičném semínku, pepři a chilli.
Pečte s plátky másla při 180 °C asi 3 hodiny.
Na posledních 15 minut přidejte semínka z granátového jablka.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.