Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Ať už do trojobalu zabalíte maso nebo zeleninu, úspěch je obvykle zaručen. Zkuste to ale tentokrát trochu jinak. Řízek v parmazánové krustě, lahodné rybí nugetky, lilkový karbanátek i vymazlené kuřecí cordon bleu vás budou bavit!

Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

Řízek v parmazánové krustě s mrkvičkami

4 porce příprava: 35 minut

4 vepřové řízky po 130 g, 800 g malých mrkví s natí, čerstvá bazalka, 60 g strouhanky, 30 g strouhaného parmazánu, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůl a pepř, 60 g hladké mouky, máslo na smažení, 1 lžička krupicového cukru

Maso opláchněte, osušte a naklepejte. Mrkvičky omyjte, očistěte a podélně přeřízněte. Odstraňte nať, ale kousek zeleného na mrkvi ponechte na ozdobu. Bazalku opláchněte a nasekejte najemno. Strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce a smetanu prošlehejte v hlubokém talíři. Řízky osolte, opepřete a obalte v trojobalu. Panádu na maso pořádně přitiskněte. Mrkvičky orestujte na trošce másla. Přidejte sůl, pepř a cukr. Zalijte asi 100 ml vody a vařte tak dlouho, dokud se většina vody nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Přidejte bazalku. Mezitím na jiné pánvi na másle osmažte řízky z obou stran dozlatova. Podávejte s glazovanými mrkvičkami.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Nejoriginálnější vánoční stromečky. Který se líbí vám?

Dnes | Nudí vás už tradičně ozdobené smrčky, jedličky a borovice, ale umělý stromek byste si doma nikdy…

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Zahradníkův rok: Co je třeba udělat na zahradě v prosinci

Včera | V prosinci asi každý člověk, zahrádkáře nevyjímaje, žije přípravou na vánoční svátky. Dobrý…

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

11. 12. | Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo…

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda

10. 12. | Jmelí, zelené větvičky, ale i živé kvetoucí květiny se postarají o sváteční vánoční atmosféru.…