Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Ať už do trojobalu zabalíte maso nebo zeleninu, úspěch je obvykle zaručen. Zkuste to ale tentokrát trochu jinak. Řízek v parmazánové krustě, lahodné rybí nugetky, lilkový karbanátek i vymazlené kuřecí cordon bleu vás budou bavit!

Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

Řízek v parmazánové krustě s mrkvičkami

4 porce příprava: 35 minut

4 vepřové řízky po 130 g, 800 g malých mrkví s natí, čerstvá bazalka, 60 g strouhanky, 30 g strouhaného parmazánu, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůl a pepř, 60 g hladké mouky, máslo na smažení, 1 lžička krupicového cukru

Maso opláchněte, osušte a naklepejte. Mrkvičky omyjte, očistěte a podélně přeřízněte. Odstraňte nať, ale kousek zeleného na mrkvi ponechte na ozdobu. Bazalku opláchněte a nasekejte najemno. Strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce a smetanu prošlehejte v hlubokém talíři. Řízky osolte, opepřete a obalte v trojobalu. Panádu na maso pořádně přitiskněte. Mrkvičky orestujte na trošce másla. Přidejte sůl, pepř a cukr. Zalijte asi 100 ml vody a vařte tak dlouho, dokud se většina vody nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Přidejte bazalku. Mezitím na jiné pánvi na másle osmažte řízky z obou stran dozlatova. Podávejte s glazovanými mrkvičkami.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Dnes | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím

23. 7. | Léčitelé kalízii považují za téměř zázračnou bylinu a světové výzkumy jim dávají za pravdu. Téměř…

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu

22. 7. | Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si…

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

Jak si vyrobit měsíčkovou mast či tinkturu proti plísním i odřeninám

21. 7. | Měsíček je další z téměř zázračných rostlin, jejichž léčivé účinky hojně využívaly už naše babičky.…