Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

Nasmaženo: Trojobal na 4 způsoby

Ať už do trojobalu zabalíte maso nebo zeleninu, úspěch je obvykle zaručen. Zkuste to ale tentokrát trochu jinak. Řízek v parmazánové krustě, lahodné rybí nugetky, lilkový karbanátek i vymazlené kuřecí cordon bleu vás budou bavit!

Řízek v parmazánové krustě s mrkvičkami

4 porce příprava: 35 minut

4 vepřové řízky po 130 g, 800 g malých mrkví s natí, čerstvá bazalka, 60 g strouhanky, 30 g strouhaného parmazánu, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůl a pepř, 60 g hladké mouky, máslo na smažení, 1 lžička krupicového cukru

Maso opláchněte, osušte a naklepejte. Mrkvičky omyjte, očistěte a podélně přeřízněte. Odstraňte nať, ale kousek zeleného na mrkvi ponechte na ozdobu. Bazalku opláchněte a nasekejte najemno. Strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce a smetanu prošlehejte v hlubokém talíři. Řízky osolte, opepřete a obalte v trojobalu. Panádu na maso pořádně přitiskněte. Mrkvičky orestujte na trošce másla. Přidejte sůl, pepř a cukr. Zalijte asi 100 ml vody a vařte tak dlouho, dokud se většina vody nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Přidejte bazalku. Mezitím na jiné pánvi na másle osmažte řízky z obou stran dozlatova. Podávejte s glazovanými mrkvičkami.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Pokračování 2 / 4

Obalovaná treska s kaparovou omáčkou

4 porce příprava: 75 minut

600 g filetů z tresky, 1 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř, hladká mouka a strouhanka na obalování, 1 vejce, olej na smažení

KAPAROVÁ OMÁČKA: 1 šalotka, 3 lžíce nakládaných kaparů, 2 lžíce nasekané petrželky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička dijonské hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce vinného octa, sůl a pepř

CELEROVÉ PYRÉ: 400 g celeru, 200 g brambor typu C, 2 lžíce másla, 100–150 ml plnotučného mléka, sůl, muškátový oříšek

Nejprve si připravte omáčku. Šalotku oloupejte a nasekejte najemno. Kapary nechte okapat a nakrájejte nahrubo. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a dochuťte solí a pepřem. Celer a brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Potom slijte, rozmačkejte, vmíchejte máslo a teplé mléko. Dochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Rybu opláchněte, osušte, nakrájejte na proužky a pokapejte citronem. Osolte, opepřete a obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažte v rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritéze. Položte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk, a podávejte s celerovým pyré a kaparovou omáčkou.

Pokračování 3 / 4

Lilkové karbanátky plněné mozzarellou

4 osoby příprava: 70 minut

2 lilky, sůl a pepř, 250 g mozzarelly, 5 lžic ajvaru, mouka a strouhanka na obalování, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžíce máku, olej na smažení

Lilky omyjte, osušte a nakrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Osolte a nechte chvíli „vypotit“. Mozzarellu nakrájejte na plátky. Lilek osušte, potřete trochou ajvaru, na něj položte plátek sýra, opět natřete ajvarem a přiklopte lilkem. Můžete sepnout párátkem. Obalte v mouce, vejci a strouhance smíchané s parmazánem a mákem. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z každé strany 2 až 3 minuty. Nechte okapat na papírové utěrce.

Pokračování 4 / 4

Kuřecí cordon bleu

4 porce příprava: 40 minut

4 kuřecí prsa, 4 plátky sušené šunky, 125 g sýra typu camembert, sůl a pepř, mouka a strouhanka na obalování, 2 vejce, olej na smažení

Maso omyjte, osušte a nařízněte. Lehce naklepejte, na polovinu položte šunku a na plátky nakrájený sýr, přeložte a okraje přitiskněte. Osolte a opepřete, obalte v trojobalu. V rozpáleném oleji smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Doporučujeme

Články odjinud