Nejdražší pes na světě!

Nejdražší pes na světě!

Štěně tibetské dogy se stalo nejdražším psem na světě. Nejmenovaný uhlobaron si ho koupil za 10 milionů jüanů, což je v přepočtu 26,5 milionu korun. Za takové peníze by někteří lidé možná očekávali, že pejsek bude nejen pozlacený, podávat bačkory a vynášet odpadky.

To se ale od ohromného červeného štěněte jménem Hong Dong (Velké šplouchnutí) čekat nedá. Jen jeho strava přijde majitele pěkně draho.

Jedenáctiměsíční štěně už váží úctyhodných 80 kilo a každý den spořádá několik misek kuřecího a hovězího masa. Šlechtitel také doporučuje přidávat mu do žrádla olej z tresčích jater a syrové kosti, aby se mu správně vyvíjely kosti a zuby.

"Je to dokonalý exemplář. Má skvělé geny a bude to dobrý chovný pes. Ale musím přiznat, že když jsem před deseti lety s tímto podnikáním začínal, nikdy bych si nepomyslel, že nějakého psa prodám za tolik peněz," říká původní majitel psa Lu Liang.

Tibetské dogy, také známé jako tibetští mastifové, byly tradičně užívány jako ovčáčtí a hlídací psi.

Jsou známé svou silou a občas i výbušnou povahou. Vždy to byla drahá zvířata, částečně i proto, že v Číně jsou považována za posvátná. Bohatí lidé si je proto kupují jako symbol svého statutu.

Kromě toho je červená barva v Číně považována za šťastnou, takže Hong Dong splňuje vše, co si boháč může přát.

ČTĚTE TAKÉ:
Jarní trendy 2011: Nová jednoduchost!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud