Nejlepší přílohy z brambor? Vyzkoušejte placky, muffiny nebo pyré!

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Superhrdiny podzimního hodování jsou brambory. Říká se o nich, že jsou největším zdrojem vitamínu C v naší zemi. Ani chuťově nemají konkurenci.

Nejlepší přílohy z brambor? Vyzkoušejte placky, muffiny nebo pyré!

Bramborové placky s posypem

4 porce příprava: 60 minut

800 g brambor typu B, 70 g másla, 1 vejce, 200 g polohrubé mouky + podle potřeby, 50 g bramborového škrobu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli

POSYP: máslo na potření, 2 lžíce máku, 2 lžíce sezamového semínka, 1 lžička sušeného česneku, hrubozrnná sůl, pepř

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a najemno nastrouhejte. Smíchejte je spolu s rozehřátým máslem, vejcem, moukou, škrobem, práškem do pečiva a solí. Vypracujte těsto. Podle potřeby přidejte ještě mouku. Těsto nechte v chladu odpočívat asi 5 minut. Poté jej rozdělte na 8 částí, vyválejte placky a ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je máslem, posypte směsí z máku, sezamu, sušeného česneku, soli a pepře. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

NÁŠ TIP: Do náplně dejte trochu nakrájeného kysaného zelí a místo parmazánu posypejte brynzou.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…