Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Urodilo se vám letos opět velké množství třešní a nevíte co s nimi? Zkuste babiččiny kuličky. Jsou vynikající!

Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky

Babiččiny třešňové kuličky

4 porce - příprava: 15 minut

* 250 g hladké mouky + na vál
* 250 g polohrubé mouky
* 1 vejce
* 1 lžíce oleje
* 400 g čerstvých nebo kompotovaných třešní s peckami
* sůl
* 250 g hrudkovitého tvarohu
* máslo na přelití
* 1 vanilkový cukr
* moučkový cukr na posypání

Smíchejte oba druhy mouky, přidejte vejce, olej a asi 150 ml vody. Vypracujte měkké těsto a podle potřeby po troškách přidávejte vodu (maximálně 250 ml).

Těsto rozdělte na dvě části a postupně je na pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát silný asi 3 mm. Ten rozkrájejte na čtverečky velké asi 5 x 5 cm.

Na každý z nich položte třešeň a zabalte do kuličky. V třešních nechávejte pecky, jinak by ztratily tvar.

Přiveďte k varu větší množství mírně osolené vody a kuličky v ní uvařte. Trvá to jen chvilku, hotové vyplavou na povrch.

Rozpusťte kousek másla. Kuličky po vyjmutí z hrnce polijte máslem, aby se neslepily k sobě. Podávejte je posypané tvarohem a směsí vanilkového a moučkového cukru a přelité trochou másla.


Recept vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Eva Hmissi Vacvalová.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

Dnes | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky

Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky

26. 11. 2015 | Na zpracování podzimní ovocné úrody jsou babičky skutečné expertky. Nechte se inspirovat jejich…

Další články z rubriky

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…

Lehké večeře s vůní podzimu

Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. | S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což…