Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Urodilo se vám letos opět velké množství třešní a nevíte co s nimi? Zkuste babiččiny kuličky. Jsou vynikající!

Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky

Babiččiny třešňové kuličky

4 porce - příprava: 15 minut

* 250 g hladké mouky + na vál
* 250 g polohrubé mouky
* 1 vejce
* 1 lžíce oleje
* 400 g čerstvých nebo kompotovaných třešní s peckami
* sůl
* 250 g hrudkovitého tvarohu
* máslo na přelití
* 1 vanilkový cukr
* moučkový cukr na posypání

Smíchejte oba druhy mouky, přidejte vejce, olej a asi 150 ml vody. Vypracujte měkké těsto a podle potřeby po troškách přidávejte vodu (maximálně 250 ml).

Těsto rozdělte na dvě části a postupně je na pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát silný asi 3 mm. Ten rozkrájejte na čtverečky velké asi 5 x 5 cm.

Na každý z nich položte třešeň a zabalte do kuličky. V třešních nechávejte pecky, jinak by ztratily tvar.

Přiveďte k varu větší množství mírně osolené vody a kuličky v ní uvařte. Trvá to jen chvilku, hotové vyplavou na povrch.

Rozpusťte kousek másla. Kuličky po vyjmutí z hrnce polijte máslem, aby se neslepily k sobě. Podávejte je posypané tvarohem a směsí vanilkového a moučkového cukru a přelité trochou másla.


Recept vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Eva Hmissi Vacvalová.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky

Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky

26. 11. 2015 | Na zpracování podzimní ovocné úrody jsou babičky skutečné expertky. Nechte se inspirovat jejich…

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Další články z rubriky

Do mrazáku je nastrouhejte aneb Triky, jak zpracovat cukety na zimu

Do mrazáku je nastrouhejte aneb Triky, jak zpracovat cukety na zimu

Dnes | Také máte cuket, že nevíte co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená…

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety v hlavní roli: Pět nejlepších receptů z cukety

Včera | Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak…

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

26. 7. | Stačí jen chvilka nepozornosti během vaření či ohřívání a dno kastrolu pokryje hnědá až černá…

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun

25. 7. | Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle…