Nejlepší španělská káva Café Saula konečně v České republice

| Autor: redakce | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když si ve Španělsku objednáte v kavárně kávu značky Café Saula, budou Vás okamžitě považovat za labužníka. Café Saula patří svou kvalitou a čistotou mezi nejlepší kávy Španělska. Od jara tohoto roku máte možnost ochutnat tuto kávu i u nás v České republice, a to v kavárně Café 04 v Brně. Kávu je možné si také objednat, buď přímo telefonicky, nebo přes webové stránky kavárny. Café 04 se stala dovozcem tohoto španělského výrobce kávy do Česka.

„Základem naší kavárny je kvalita a čistota a to je také hlavní krédo společnosti Café Saula. Když k tomu ještě přidáme chuť a lahodnost kávy, byli jsme okamžitě rozhodnuti, že tuto kávu musíme přivézt do České republiky. Chceme, aby se Café Saula dostala i do jiných podniků, které mají podobné motto jako my,“ vysvětluje majitel kavárny Café 04 a dovozce kávy Kristián Kučera.



Podnik Café Saula vznikl v roce 1950, když mladý Luis Saula Pons následoval rodinnou tradici a založil malou pražírnu kávy Café Saula v Barceloně. K jeho úsilí a nadšení připojila své obchodní vlohy i jeho manželka Maria Teresa Puig Monserrat a v současnosti tato firma produkuje více než 1,3 mil. kg kávy ročně, čímž si také ve světě kávy vydobyla velmi prestižní postavení. Nyní v rodinné podnikatelské tradici pokračují Luisovy děti, a sice s nemenším úspěchem – za rok 2008 pražírna vykázala obrat 10 mil. eur. Výrobce Café Saula nabízí ve svém sortimentu kávy vysoké kvality, jako je např. řada Gran Espreso Premium patřící také do kategorie produktů, které zaznamenaly největší nárůst v objemu prodeje za posledních 10 let. Gran Espreso Premium je výběr těch nejlepších kávových zrn Arabica z celého světa. Zrna jsou dovážena z Jamajky, Etiopie, Brazílie apod. Tato kolekce obsahuje čistou 100% Arabicu. Pražírna rovněž nabízí kávy v kombinaci zrn Arabica a Robusta. Další sortiment tvoří čaje, sušenky a různé doplňkové zboží.

„Největší výhodou a jedinečností pražírny je zpracování kávy, resp. proces čištění. Café Saula používá 7 exkluzivních procesů výběru kávy a čištění, které zaručují stejnou kvalitu po celý rok. Standardně je to pouze 1 - 3 procesy. Dalším velkým bonusem jsou vedlejší služby, které Café Saula nabízí. Příkladem může být školení odborným baristou či speciální a rychlý technický servis,“ dodává Kristián Kučera.



Perlou v sortimentu je tzv. cibetová káva. Café Saula je první podnik, který nabízí kávu zvanou „Kopi Luwak“, původem z Indonésie. Je to nejdražší káva na světě, 1 kg stojí přibližně 30 tisíc korun. Zvláštnost této indonéské kávy spočívá v tom, že její zrna jsou extrahovaná z exkrementů malé kunovité šelmy cibetky, jež se odborně nazývá ovíječ skvrnitý. Součástí potravy cibetky jsou mimo jiné zralé červené bobule kávy, které ovšem nejsou v trávicím traktu rozloženy, kávová zrna jen v žaludku zvířete získávají speciální chuť. Výsledkem je káva s chutí velmi výraznou, s vůní karamelu a čokolády. Její ochutnání stojí za to.
„Kávu Kopi Luwak, známou jako cibetovou kávu, plánujeme rovněž prodávat u nás v kavárně. Uvědomujeme si, že prodej kávy nebude velký, ale chceme nabídnout těm největším fajnšmekrům možnost ochutnat tuto perlu ve světě kávy. Kávu budeme podávat s minerálkou, koňakem a lahodným doutníkem. Cena jedné porce kávy bude 499 korun,“ doplňuje majitel kavárny Café 04.

Více na www.cafe04.cz
zdroj: Tristar promotion

Další články z rubriky

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny

Dnes | Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich…

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat?

Včera | Jemně žíhané kosatce, zvlněné, s kresbou nebo kadeřavé, s květy od sněhobílé až po tmavě fialové…

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

Asparágus je nenáročná rostlina, ale přesto upadl v zapomnění

16. 9. | Kolik znáte druhů asparágusů. Vsadíme se, že tak dva – jeden se dává do kytic jako doplňková zeleň…

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: hřib satan, hořčák, kříšť a hřib medotrpký

16. 9. | Na remízku v lese se na vás smějí hřiby jak z čítanky, ani je nestačíte sbírat, verdikt zkušeného…