Nejlepší triky, jak rychle zvládnout povánoční úklid

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Nákupy dárků a stromečku, pečení cukroví, výzdoba bytů, domů či zahrad, vyrábění adventních věnců... Nejnáročnější provoz bývá o svátcích vždycky v kuchyni. Na generální úklid je většinou čas až nakonec… Ostatně je to dobře. S čistou domácností se má vstupovat hlavně do nového roku. No ne?

Nejlepší triky, jak rychle zvládnout povánoční úklid

Připečené zbytky v troubě

Jak na ni:

U trouby platí, že nejlépe se připečené špíny zbavíte ve chvíli, kdy trouba vychladne na bezpečnou teplotu. Z teplých stěn totiž nečistota pustí lépe, než když je úplně studená a nečistoty zaschlé.

Co použít:

Na otření použijte utěrku z mikrovlákna. Pokud však čistíte napečeniny po delší době, použijte speciální přípravky na čištění trub. Použít můžete ale i roztok z mýdla a vody. V obou případech přípravky aplikujte na stěny trouby a na přibližně deset minut troubu zapněte na 100 °C. Jakmile po vypnutí dosáhne bezpečné teploty, prostředek setřete. Na odstranění otisků prstů zvenku trouby postačí kvalitní utěrka z mikrovlákna s hrubším povrchem, která na sebe zároveň naváže i prach a mastnotu.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich!

Dnes | Máte doma kočku, psa nebo snad dokonce oba dva? Pak zcela jistě bojujete s chlupy, které jsou snad…

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Udělejte dětem radost: Pořiďte jim zahradní nábytek

Včera | Ne, vůbec to není luxus pořídit dítěti na zahradu vlastní stůl a lavici nebo houpačku. Nebudete se…

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

Kde ubytovat návštěvu: Pořiďte si levnou rozkládací pohovku

24. 5. | Praktická malá sedačka, která se dá rozložit i na spaní, nemusí být nutně drahá. Pořídit se dá…

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

Barvy na zahrádce i na talíři: Objevte mangold

23. 5. | Mangold je jemná a nejdéle známá listová zelenina na světě, na které si labužnicky pochutnávali už…