Nejlepší zapečené těstoviny: Lasagne, penne a tagliatelle

Nejlepší zapečené těstoviny: Lasagne, penne a tagliatelle

Proč tolik milujeme zapékaná jídla? Přece pro to nádherné prolnutí chutí pod tenkou křupavou vrstvou, které nás čeká po vyndání z trouby. Vyzkoušejte tradiční lasagne, ale i penne se špenátem a bazalkou a tagliatelle se sýrem a šunkou.

Penne se špenátem

Lehké jídlo, které máte hotové za pár minut. Oceníte skvělou chuť bazalky v kombinaci se špenátem, použít můžete jak čerstvý, tak i mražený. Pro změnu můžete vyměnit špenát za nasekané listy zdravého a chuťově výrazného mangoldu. Recept najdete zde.

Tagliatelle se šunkou a sýrem

Tagliatelle jsou širší než špagety, a na zapékání do trouby se tak hodí více. Toto rychlé jídlo ocení hlavně děti, které šunku a sýr zkrátka milují. Za dobrou cenu pořídíte i suroviny, přestože tagliatelle jsou o trochu dražší než klasické špagety. Přesto se do nich vyplatí investovat. Recept najdete zde.

Lasagne s hovězím masem

Lasagne je možné udělat na tisíce způsobů, varianta s hovězím je ale klasika. Místo klasické cibule můžete použít nasládlou červenou. Nejenže vnese do jídla trochu barvy, ale na rozdíl od bílé cibule má delikátnější chuť. Recept najdete zde.

Doporučujeme

Články odjinud